Učitelj

212 | Урнни ве Љ величине; објаснити расходе послодавца на еспап, на плату радника и друго. Колико му остаје зараде на један пар обуће2 По којој цени он оставља обућу у магацин» Колико зарађује газда од магацина 2

Оправка обуће: крпљење, ђонови, штикла.

3 У магацину готове обуће. д) Куповина обуће за готово или на отплату. Усмени одговори деце о својим запажајима. ђ) Записивање назива инструмената, материјала и процеса рада. Стилистичка вежбања: састављање реченица са садржајем из горњих тема.

е) Читање чланака о кожи, загонетке и пословице.

ж) Цртање, моделовање инструмената; образац: „У 0бућарској радионици“. ;

В. Стан

(Велики варошки дом)

1 Спољашњи изглед дома. а) Из каквога је материјала саграђен дом> Његова боја; модели и други украси, број спратова, балкони, улази, врата, водоскоци.

2 Подрум а) Дебљина зида; од чега је зид. Водоводне и водоскочне цеви. Одакле и куда оне идуг Водомер (ако га има), вентилатори у подруму; како се суши подрум» Затварање вентилатора у зиму. Хладовина у подруму лети, топлота без загревања (при добро затвореним отворима) зими. Услови за чување зелени у подруму. Загревање цеви. Ком зашто иде у подрум Преношење дрва из подрума у стан.

3 Степенице. а) Од чега су степенице» Чисте и нечисте степенице. Служба вратара. Чишћење одела на степеницама. Посматрати после тога прашину на степеницама.

4 Квартири. а) Чиме су покривени зидовиг Малтер, креч, тапацир. Зашто је потребан малтер, зашто тапацирање2 Под: паркет, од дасака. Отвор за цеви које спроводе дим и воду. Славине, када; стицање и резервоар воде. Од куда стиче вода у квартир» Куда отиче прљава вода из помијаре» 5 Таван. а) Устројство крова. Чишћење снега с крова; мере предострожности за тај посао. Отвори на крову. Чему служе ониг Прављење патоса на тавану.