Učitelj

464 Д-р Јован Искруљев

6 разреда (бтаде) основне школе. Виша два разреда основне школе обухваћена су под именом ниже средње школе.

3) Линколнова школа, Гапсотт 5сћоог, основана је год. 1917. Она се састоји из 6 разреда основне школе, 3 разреда ниже (Јитог Нећ Зећооју и 3 разреда више средње школе (Зетог Шећ Зсћоој). Служи ова школа Тичерс колеџу за лабораторијум по питању наставног плана и програма.

Колумбија университет има веома богату библиотеку. Има у њој око 1,300.000 свезака разних књига. Тичерс колеџ има своју сепаратну библиотеку са преко 150.000 свезака књига из области педагошких наука.

Овај колеџ има свој Биро за публикације. Основан је год. 1904. Задатак му је да објави све оно до чега се долази при испитивању, истраживању и проучавању на пољу педагошком, како са стране наставника тако и са стране студената овога Колеџа. Али се не објављује само оно до чега је дошао овај Колеџ, већ и оно до чега су дошли истраживачи и научници у туђим земљама. Овај Биро издаје 14 разних педагошких часописа (Теасћег5 СоПере Кесога, Јошгпа! ој Нећег Едисаноп, ЕдисаНопа! Метод итд.. Издаје он серије књига из разних области педагошхих, монографије и годишњак. О својим публикацијама издаје овај Биро сваке године свој каталог.

Сва издања овога Колеџа штампају се у Штампарији университетској (Сошта Отуетзну Ргез5).

На Педагошком факултету радило је 1932/83 шк. год. 112, а на Факултету практичних вештина 51 редован наставник. Наставника који нису више у активној служби било је 14. Са других факултета запослено је било на овом Колеџу 249 наставника. На Тичерс колеџу запослено је свега 419 наставника, не узевши у обзир наставнике Хорас Ман-ове, Спајерове и Линколнове школе.

У години 1931/32 било је на Тичерс колеџу: 1) Кандидата за више академске части и ди-

оломе. (ртаднаков) Уа У ИЕ 7 оке 2) Неградуираца (ипдеготадпа!е5) на Педагош. факултету Ина МАНА АЛА во

3) Неградуираца (ипдеготадиајез) на Факул-

тету за практ. вештине . 1212 4) На „Летњој пиколи онивне и јиен со пита ин о 5) Матрикулисаних студената са других фа-

кутета ан бан ов : 683

Свега: 15.247