Žena

ЖЕНА __ ЊЕ

Обруч друштвених односа не допушта слободно развијање нове, велике полне љубави, која спаја два слободна бића, слободна од свих других интереса и погледа.

Неслобода жене, последица материалних односа,

један је од врло важних узрока сексуалног нездравља. Жена је не само матерпално неслободна, она је и као полно биће неслободна. „Платон је благодарио боговпма за осам доброчинстава, која ву му указали. Као прво доброчрнство сматрао је; што је рођен као слободан, а не као роб; али друго је било, што је рођен као мушко. а не као жена. Сличну мисао искавује у.јутарњој молитви Јеврејин. Он се моли: „Хваљен буди, о боже, наш господару и „господару целог света, који ме ниси створио женом“ · Јеврејка пак моли се на ПАР ТА" месту: ·. који би ме по својој вољи створио“.3) Та тако. ува тена и потчињена жена предмет је трговине. Она је од малоће упућена само на то, да проучава вештину наћи човека. Она нема избора преко љубави, она је принуђена, да уђе у брак са првим, који јој омогућава својим новцем и положајем бар такав живот, какав је имала у родитељској кући.

Од социалних недаћа алкохолизам је такође врло важан подвођач нездравим и нечистим сексуалним уживањима. Порнографија у литератури п уметности такође има свога удела. На крају у свима питањима духовне културе данас су милиони људи у потп, ном незнању свега што се односи на културу духа. Хиљаде и милиони живе у полукултури, бев икаква знања о најпростијим стварима. Они не могу да равумеју ове односе, они не могу својој деци никаква васпптања у овом смислу дати, А баш за сексуалне односе у преображеном, модерном варошком животу,

важан је фактор васпитање.

амо појединци могу данас да пруже својој деци полно васпитање ига их гаје према начелома здравља Њима је само могуће извесно санирање сексуалних односа.

Секвуална диететика обухвата диететику у ужем

5) 10. стр. Уа.