Žena

ЖЕНА о А

потпуно напуштено самом себи: код богатих послуви код спромашних улици п уличном друштву. |

Напослетку највећој опасности је паложена одрасла младеж: троституцији ч полним болестима. Младп људи, који су били срећни, те су се раз ијали од најранијег детињства у знању равумне дистетике неће упасти у вигове проституције. Дух проституције веје кров сексуални жпвот данашњег времеша, он увлачи све у своје вигове, Само испланирано васпитање п дистетика младежи од најранијег доба — може се опрети овој соцпалној мизерији.

Из овог најкраћег нацрта задатака п метода сексуалне диетстике, да се одмах пресудити и могућ"пост њевина ва целокупност друштвену.

Друштво је заражено простптуцијом и не пружа пикакве одбр јане младим људима против О Школа оваква, каква је, може највише да убогаљи тело пи да дух направи аутоматом, који говори лекције. Школа нема пи могућности. ни времена, да од младих људи створи људе.

У друштву класа налази се на једној страни Олавпрана мањина, која тражи што жешћа средства за надражај затупелих нерава. Тих људи раввраћеног живота, којима чине задовољства, најстрашније перверзије; ту су жепе, чији је матерински нагон дегенериран. С друге стране дубока беда п дубоко незнање. То ву породице радника и сељака, праћене свима влима п свима незгодама, које пружају данашњи матерпални односи. Мизерни станови, претерана експлоатација у радпоницама п фабрикама, ниске наднице, — то ву услови. живота. Милиони радника и сељана проводе цео свој век у борби за хлеб. Њихова су уживања у загушљивим крчмицама уз полић ракије и, највише, рђаву музику. Ни телесна ни духовна култура није њима могућа. |

Ето, то су за већину народа услови сексуалног васпитања п диететике, то ву услови ва борбу против социалних мизерија проституције, алкохолизма КО. од.

Ту се може једино и само нешто учинити подижући материално п културно упоредо. Треба дати