Žena

442 ЊЕНА

" Т. Димитријевић, Пословице о алкохолу. Српска. штампарија Мел Уогк 1913, цена 20 цента — 1 динар. За поруџбине треба се обратити на адресу: Т. Ртипеуећ, 153 Мез; З4ћ 5еећ, Ме Уогтк, М. У.

3—4 Универзална Библиотека С. Степњен. Кућа крај Волге превео с руског: Павао М. Ракош, Сарајево 1913. Српска деоничарска штампарија. Цена К — 60.

1. Универзална Библиотека. Максим Горки, Приче и легенде. Садржај: Једне јесени. Пламено срце. Поздрав ослобођена човечанства. Разрушени бедем. Сарајево 1913. Српска деоничарска штампарија. Цијена К — 30.

Итуегхајпа ВбПотека. Геоп1д Апдгејеу; РглроујеКе, ртеуео 5 гизког: Јоуап ОПитипјем с. Багајеуо 1913. грзка Рлотшсагзка Зфатрапја, Сцепа К — 30.

Разне белешке,

Милијонарка као слушкиња.

Америчке новине пуне су приповедака о кћери једнога милионара: Мис Флори Дринг. Девојка се недавно верила са једним богатим Фармером, економом. Она воли свог вереника и волела би да му буде добра домаћица. Но како је у кући својих родитеља живела само у раскошу и није имала прилике да се учи домазлуку, то је побегла из очеве куће. Родитељи и вереник очајавали су, но после две недеље добили су овако писмо:

Поштовани родитељи и драги верениче,

Ја ускоро треба да управљам домавлуком, а нисам имала прилике да се с том задаћом уповнам. Страховала сам, да нећу бити у стању да мом будућем мужу будем добра домаћица и нећу разумети ла му створим пријатно расположење на нашем огњишту, зато сам отишла у свет и изнајмила се као. обична слушкиња, да би видела и научила како се води кућа. Ја ћу остатп у овом положају, још који месец дана, и надам се, кад се будем вратила, да ћете ме и опет примити и волети ме, као што сте ме до сад волели, Поједини амерички листови надовезују, да не би нп једној девојци бпло од штете, да