Žena

566 ВЕНА

тако мало писано, и говори о значају њиховом. Други део књиге говори о борбама око Скадра и заузећу Скадра.

У овој књизи има велика слика Скадра и положаја око Скадра (40 сантиметра дугачка) коју је израдио артиљеријски мајор Илија Петковић са мелгушког виса и уступио ми је за ову књигу. Има земљописна карта оних крајева, преко којих је српска. војска избијала на море. И има 30 слика које приказују поједине пределе кроз које је пролазила српска и црногорска војска, има слика које приказују Медову, Љеш, околину Скадра, сцене са Бардањола итд.

Те слике, са изузетком две-три, нису до сад нигди изнешене, а израђене су и штампане су на веома финој, глаткој хартији у једном од највећих чешких уметничких завода. Књига је штампана на финој хартији као и она „Рат на Косову и Старој Србији“, и биће отприлике исте величине. Цена је књизи 2 круне, (2 динара). Ко узме једну књигу, треба да пошље за сваку књигу 20 потура поштарине, а ко жели да му се књига пошље препоручено има да пошље 2 круне и 45 потура. Растуривачи добијају 20 од сто попуста, али они сносе поштарину. Ко жели да добије књигу што пре,а онаће изаћи за најкраће време молим да пошаље претплату или поручбину на администрацију „Жена“ Нови Сад. Адтиизганоп „Хепа“ Шуиаек.

Нови Сад, у августу 1913. год. Јаша Томић.

ж ж ж

Колера, како постаје, како се шири и како се сузбија 2 Друштво за чување Народног Здравља издало је под горњим насловом књижицу дра Милана ЈовановићаБатута. Оваје књижица данас на жалост и сувише савремена и ми је топло препоручујемо. Цена је књижици 15 пара (15 пот.) 50 комада 5 дин. (5 круна) 100 ком. 8 дин, (8 К) 1000 ком. 60 дин. (60 К).

Поједини примерци могу се добити у свакој књижари, а ко хоће више нека се обрати на дра М. Јовановића-Батута (РОг. М. Јоуапомте-Ваи, Вејотад, РПобпечпа ш. 4.)