Žena

134 | | ЖЕНА

Вера (намршти се и повренр погледа са стране Анђу; полугласно). Несносна дропљо! Успијај већма, лепо ти стоји. Ја се праштам. Дакле до виђења, чикаМилане, после подне, али зацело. (одлази).

Марковић. Зацело, зацело.

Анђа (иронично и с циљањем). Ви ћете још на крају крајева постати Дон Жуан. (завали се у столицу и прети прстом). Но, но! Опасно је са таком " децом започињати шалу. |

Марковић (озбиљно, али с циљањем). Ви ми ваљда завидитер Хе, тако вам је то у рату, акције мушкараца јако, нагло скачу. (заједљиво). Не бих желео да сам у Вашој кожи (трза се). Пардон т. ј. да сам на вашем месту.

Анђа (осетивши пецкање). Ви канда прецењујете себе! Што се тога тиче по мени може рат још десет година трајати. Ја се зрло добро осећам и.

· Марковић (прекида је)... забављате. Да, да. Има људи, па ако дозволите и дама, којима је боље за време рата, него у мирно доба.

Анђа. Јер имају прилике, да врше хумана дела. Да се жртвују за ближње и отаџбину.

Марковић (прегледа неке списе на столу, иронично). Да, да. Да се жртвују за ближње.

Анђа. Ви сте, г. Марковићу, данас врло пакосни. | По некад сте тако мио и златан, да би Вас човек...

Марковић (подругљиво)... појео од милоште. Немојте, молим Вас, подваљивати него, ако смем питати, чим могу служити >

Анђа (мало збуњено). Па... овај... т. ј. ствар није тако хитна нити важна, тиче се официрске собе. Замислите, официри добијају за доручак уз кафу обичан хлебац. Ина ће ти људи мислити о нашој болНИЦИ 2 |

Марковић (иронично). Богме је то страшна АН Шта ће мислити (с циљањем) господин капетан ..