Ženski svet

311

бр. 64. Предеедница јавља, да је епископ дозволио, да се о Малој Госпојини после св. литургије даде парастос умрлим задругаркама и добротворима. — Имају се штампати и разнети позивнице у облик, посмртница свима задругар- | кама и породицама умрлих задругарака.

бр. 65. Одборкиња ПЏава Георгијевићка пријављује, да се уписује за нову чланицу гђа | Софија Мите Коде. — Прима се и има јој се доставити потврдна карта, штатут и признаница,

бр. 66. Чита се оставка гђе Ане Петрика прегледачице на истој почасти из разлога, што је приватним послом тако оптерећена, да не може даље ту ревизорску дужност вршити. — Уважава се оставка и јавиће се идућој глав. скупштини,

ња“ у Суботици 13. (25.) септембра 1887. држане. Председава: гђа Марија Коларићка под“ председница.

Бележи: Ђорђе Гојковић. Присутне: г. г. Емилија Мучалова, Марија Зарићка, Бојана Георгијевићка, Лила Гојковићка, и Олга Коларићева. Бр. 7. Председница извештава, да се на писмену препоруку Дра Лазе Костића примиле купљења добровољних прилога за једну сироту жену у Бечу, — коју је муж њен неки Петар Јовановић из Митровице оставио у највећој невољи са четворо нејаке деце, од којих се један син од 17 година разболео од глади, — гђца Мила Хаџићева и гђа Јулка Димитријевићка капеланица, у то име скупише 0 Фор.и40н. што је по гласу пошт. рецеписа већ и послато на место опредељења. — Узима се на повољно знање.

8. Председница представља: да јој се пријавила једна сиротица по имену Криста Панићева, која се досад радом руку својих издржавала; сад је пак оболела, и налази се у највећој невољи, јер нема заслуге. — Одређује јој се помоћ од 12 Фор, и благајник упућује, да јој ту своту на признаницу изда; — осим тога прима се г. Емилија Мучалова да скупи код чланица задруге и ван ових јоши добровољних прилога на страну ове сиротице.

9. Олга Коларићева с обзиром на то,

П

ј Записник

одборске седнице „Добротворне задруге Српкишто се идуће године на Сретење навршује 10

КЕНСКИ СВЕТ.

312

година обетанку ове задруге, — држи, да би се десетогодишњица најбоље прославити могла, ако се умоли перовођа задруге, да састави цео десетогодишњи рад задружни и у посебној књизи штампати се да, међу чланице подели и страним задругама женским на углед пошље. Прима се предлог од стране одбора, а перовођа прима на себе посао, да напише извештај о десетогодишњем раду задруге и обећава, да ће до Сретења зготовити и у штампу дати, што ће се трошком задружне благајне на свет издати

Ш. Записник

одборске седнице велико-бечкеречке добротворне

задруге Српкиња, држане у недељу 25. септем-

бера 1887. у 8 сата по подне у општинској __ дворани,.

Пуедседава: Емилија Мунчића.

Бележи : Сава Клее.

Присутни: Марија Ђонлића благајкиња, Паулина Емануел, рачунопрегледачица, Јулија Ајзенштетера, Софија К. Буковала, Емилија Вирага, Олга Матеићева, Александра Михајловића, Катарина Станковића.

бр. 8. Чита се записник од прошле одбор ске седнице.

Одостоверава се.

бр. 4. Одборкиња Емилија Шашићева јавља, да је госпођа Петронела Хесе ступила као потпомажућа чланица у задругу.

Једногласно прима се и бележи се у број чланова потпомажућих, — уједно се позивају

чланице одбора, да позову и остале сестре на

уписивање.

бр. 5. Одборкиња Јулуја Ајзенштетера поклања, у знак љубави и сећања на спрама преминуле матере своје госпође Бергер 10 Форината, Фонду друштвеном.

Прима се с благодарношћу.

бр. 6. Председкиња предлаже, да се три књижице од улога, евака од 500 Фор. и припадајућом каматом предаду овоместној српској црквеној општини у благајну на чување ради веће сигурности.

Усваја се, и налаже се благајкињи Марији Ђонлић да са председкињом Емилијом Мунчића. три књижице од улога свака од 9500 о рината и припадајућом каматом до јула месеца

Ена ардницаченињин ес и.