Ženski svet

Стр. 46.

Г-ђица Софија Кнежевићева учитељица у Јамини, претплаћује поред свог листа један примерак у спомен своје пок. миле матере Марије, који се даје ученици овдашње срп. више девој. школе Јелки Махајловићевој учен.

ПРЕТИЛАТНИКЕ

наше молимо лепо, да похите са претплатом. Оне, који су нам послали само на по године: 1'50 К претплате, молимо, да нам накнаде и другу поло "вину, јер не можемо водити евиденцију. Неки су нам послали само 2К по старој претплати, а те умољавамо, да нам накнаде још по 1 К. Има 2—3 претплатника, који су послали 4 Ка те умољавамо, да до године, ако. Бог да здравља и живота, пошљу само 2, К јер ћемо им сувишну круну урачунати за идућу 1909. годину.

КЊИГЕ.

Изашла је 1. свеска Летописа Матице Српске за ову 1908. г. у којој је штампана дисертација дра Јулке Хлатец рођ. Ђорђевић, подвојводи Јовану Монастерлији, оне Српкиње, која је лане на бечком свеучилишту промовисана за доктора филозофије. — Члапови Матице Српске добијају бесплатно сва матичина издања чим уплате прву рату од 20 К (Чланарина је 100 К) а претплатници добијају све то, изузимајући кадендар, за 6 К (у иноземству 8 К). Претплата се шаље благајни Матице Српске. У Србији: књижари Светислава Цвијића, где се добивају и Матичина издања. Цена је пак свакој свесци „етопива: 1К.

Споменица, на прво српско соколско вече, 8. децембра 1907. г. Цена: пола динара (или пола круне) која иде у коршет подизања Српског Соколског Дома. Има 6 илустрација.

Пријатељима „Мале Библиотеке“. Прву свеску „Маде Библиотеке“ за 1908-му годину (бр. 189—140) шаљемо свима онима, који нам песлаше претплату, као и онима, који су нам до сада уредно слали. Свима, који нам дугују, обустављано шиљање, све док нам дуг не подмире.

ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 2

Претплата за Америку износи 1! долар, јер нема другог згодног новца за наше прилике.

Имамо на расположењу још све бројеве нашег листа од 7. до последњег 12. броја из прошле 1907. г. те можемо послужити све лањске претплатнике, ако нам накнадно пошљу претплату и за прошлу годину. Ако то неће и не могу, онда их најучтивије молимо, да нам врате 4. број од 1907. г. који нам је нестао, а праштамо им све остале бројеве. Тако исто молимо и остале наше претплатнике, који не чувају наш лист, да нам пошљу 4. број из 1907. каои 1.и 6. број из 1906. год. Велику ће нам љубав учинити. С поштовањем

Нови Сад 1. фебруара 1908. Уредништво.

Ко пије вољан ===> > Библпотеку“, нека нам ову евеску одмах врати, а ко хоће и надаље да остане претплатником, нека нам одмах пошаље претплату. Опима, који нам претплату не пошаљу, обуставићемо даље шиљање.

Маредле свеске (св. П. бр. ев. ИП. бр. 147—148.) налазе се већ у штанпи, те. ће у најкраћем року изићи, а са истима и прва свеска „Прпјегледа“ за 1908 му год.

У Мостару, 1908.

Уредништво и Адманистрација „Мале Библиотеке“.

Историја Српеког Народа. Г. др. Станоје Станојевић, професор београдског упивераитета, довршио је, после дугогодишњег рада цедокупну историју српеког народа, од доласка Срба на Балканско Полуострво, па све до наших дана, управо до почетка ове 1908. годипе. Ово ће бити прва књига о прошлости нашега народа, која је написана на чисто научној основи са широким погледима на догађаје. Књига ће се штампати само у толико примерака, колико се претплатника јави и неће се пуштати у књижарски промет. Цена је књизи 4 динара или 24 круне и шаље св на г. професора Живојина (. Дачића, секре-

141—146. и