Beogradske opštinske novine

ВРОЈ «.

? БЕ0ГРАД7 НЕДЕЉ&. 22 ФЕБРУАРД 1887 ГОДИНВ.

1'ОД. ХГ1.

БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНСЕЕ НОВИНЕ

ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАНПУТ НА ТАВАЕ7 ЦЕНА *ЗА СРБИЈУ : НА ГОДИНУ 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНК 3 „ ™'НА ОТРАНЕ 8ЕМЉЕ НА ГОДИНУ . . 9 ДИН.

УРЕДНИШТВО И АДГЛИНИСТРАЦИЈА ЈБ У ЗДАЉУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Цена је огласпма 6 днн. пара од врсте. Претплату ваља слати уиутницом на виштински суд а све коресионденцпје на уредника. РУКОПИСИ НВ ВРАТхАЈУ СЕ. НеплаЂена писма не примају св

№ ПРОШСА КР1ЉЕВИНБ СРПСКЕ 22-ГИ ФЕБРУАР Биће и ове године свечано прослављен. Тога радп држаћ« ее у саборној цркви после службе божије благодарење Домови ће се народним тробојкама украсити а у вече и осветлити. Представништво врнга само пријатну дужност, кад на ово скреће пажњу грађанства ирестонице. 20. Фебруара 1887. АВР. 164, Веоград.

ПРОТОКОЛ ванредног састанка општннског одбора од 31 Ожтобра 1886.

Били: Предееднек општинк: г. М. М. Богвћевић, одборниди и замевидр: С. Јанковић, М. Клидис, К. Петроввћ A. Та. Кумавуди Сг. Дсбривојевић, М. Вељковнћ, Ј. М. Јанковић, П. Матић Ф. Розелт, Н. Д. Кики, Ј. Петковић, B. Дучић, И: Антоновић, В, С. Каленић, Ј. Милааоввћ, Н. Боди и Ј. Дилбер. Бр. 228 | Г. Продседник. Према одлуди вашој од 20 ов. мес. држата јс понова лидигадија дубока и остала је на Т>орћу Јанђели касапину овд. за деву од 21102 70 дан. Даое •948 60 лин. више 'е изашдо ове године аренде од прошлогодишње аренде. По нрочитању лидатадаоног нротокола, општинеки је одбор једногласно ОДСбрНО:

лицитадију цубока која је остала на Ђ. Панђели за 21102-70 динара. Бр. 229 Г. Предсздник. На прекјучерањем састанку онштин ски је одбор изјавио, да правлла о слободном клању насу одбором уништена, нити се је општина одрекла права нак наде, која јој је припадала и припада за криву меру. Даље, даее одмах сходна правалима продужа наадаћивање накнадз а да се узме в поднесе одбору изјаснење жонтролора за што су престајала била достављати суду вриво мерење, и одступили тиме од прааила и напустили своју дужност Свљ тројица контролора изјавили су да они наоу самовласно напустили контролу мзрења, већ да им је од стране еуда ваређзно да ирестану са уонтролиеал, м. Њчма је веле, — наложено да само иаге да се не криЈЈМчари са клањем стоке. Знају ,а по мееарницама * глоуаотребе и неисправноети али прено претпоетављевих насу могли да раде. Писмене наредбе иаје било, на њу се и не позивају.