Bodljikavo prase

Страна 8 БОДЉИКАВО ПРАСЕ г Бро) 54

ј ^амишЈоа м. ...мужа под папучом

— Шта ти Је1 Несређан случај! — Не, хоћу да се одучим од пушења. Уметност је тешка

— Пошто је ова мртва природа! — Онолико, колико кошта оно што је насликано, гослодине Мирко4

— Рећи ку вам истину: волео бих, да Је и горе риба.

— Шта виде моје очи! Јоеа Јовановић, чувеиц сликар — слика фасзде! — Да, лроменио сам стил и вратио се природи. Бодљикава У колико човек више оубражава — утолико лакше одаје своју глупост. • Нема ничега што време не би могло излечити. Стога је оно, заиста, кемоћно код оних који кажу: „Ја немам времена". • ' Чудновата је особина многих л>уди да своје грешке не запажају на себи већ код својчх ближних и да их се гнушају. • Пре него што се нешто зажели — треба знати да ли је то остварљиво. • Док неискреног упознаш постајеш и сам неискрен јер се служиш свим сретствима да га упозкаш. СКУПОЦЕНА СТВАР

Потсећа га

Жена супругу: — Све Је моје да знаш: веш, намештај, кућа! Волела би да знам шта си ти имао пред веичање! Супруг: — Мир!

Погађала и нагађала врачгрз Бри, а он све одобравао. Ка I је требало да плати, он се издра на н>у: — Каква си ти то врачара? Погађаш и шта је било и шта ђе бити а не умеш да погодиш, да немам ни паре у кеси. —0Сии: — Јао мама, што сам имао диван сан! Мама: — Знаш ли ти, шта је то уопште сан? Син: — Како да не знам! То је биоскоп кад спавамо.

„сада морам прво да се оженим!

искушења

Сеоски свештеник дуго је говорио својим рерницима н нај* зад и* позвао да не читају кн»нге које би могле да им пореме 7 те душевни мнр. Ко има такву књигу нека му је доресе и 6н ћ? да је спали. Сутрадан је дошао газда Паја. — Оче, разумео сам ваше речи и донео сам једну књигу, крј? ми ремети душебни мир. М ојјим вас да је одмдх спадит?, јер сам страховито узнемирен. — Добро Пајо. Дз вндим 0 квква ј ето кн>ига? • — Ево ова проклета порерц кн?ижица, рече Паја И маши се за џеп.

Ах, госпођице Јело, најрадиЈе бих вам пломч бирао зубе до увече — ви миришете тако привлачно — на чоколаду.

— Да ли бисте могли да ми нађете неког, који би подражавао гласове дивљих животин>а? — Могу. Има неколико ст?тиста, који нису примили плату већ три недеље.

~ Ви се ругате, али овде горе много топли|е! - . -

Чувеном |ахачу: — 1«ст« км то изгубилм!

— Треба са ло да замислиш твоЈу жељу и Ја *У ти ]• испунити, па макар морао и у пакао и!и|

Искреност, љубав в племеннтост најбоље се осећ^ју у 0едр. Многа се добра дела цене из зле воље. о У оснори ниЈ« бнтно где нае Ј« „поставила рука судбине". Мдого је важније кЛко ћемо се еа тога места покренути. • Младост више волн лепоту, мање корист,' јер се управља по осећају а н« по рачУну.