Filatelista

ИЗ ВАЉЕВА |

Подружница С.Ф.С. у Ваљеву одржала је своју редовну годишњу скупштину 8. Il. 1953. и | |

Из извештаја се види да је чланство бројно опало, али је остало чвршће и доследније уз циљеве филателије. У току године одржано је 54 састанка чланства, на којима је било просечно по 90 чланова, и 56 седница управе. — Имовина Подружнице састоји се из готовине, која се налази: код Савеза у износу од 39.911 дин., у каси 16.000 и у збирци марака која вреди преко 21.000 динара. Чланство је претплаћено на 58 примерака „Филателисте“. А

На предлог Надзорног одбора дата је досадашњој управи разрешница и изабрана нова: претседник Јосиф Јежек, наставник, секретар Милорад Марковић, благајник Никола Храњец, професор, прочелник омлад. секције Јосип Боурек, часовничар, шеф размене Јосип Јежек, књижничар Душан Миликић, члановви управе: Димитрије Драшковић, Александар Тараканов, Манојло Крга и Лазар Одановић.

Адреса Подружнице: Никола Храњец, професор. Ваљево, Др. Пантића бр. 41. H. X.

ИЗ ВРШЦА ~ i

Подружница С.Ф.С. у Вршцу одржала је

0 М редовну годишњу екупштину 8. II. 58.

После поздрава претседника M. Влаисављевића, избора радног претседништва и у“ свајања дневног реда прочитани су извештаји о раду у 1952 г. '

Одржано је 15 седница Управног одбора. Састанци су одржавани двапут, па после једанпут недељно. — 1 јануара 1952 имала је Подружница 114 редовних чланова и 32 дмладинаца; у току године примљено је 10 редовних и 4 омладинца, а брисано 48 редовних и 17 омладинаца. — У току године одржана су омладини предавања: у јануару о филателистичком прибору према чланку инж. Александра Петровића са смотром 0младинских збирки, од којих су пет биле награђене; 4 маја предавање о штедњи код набавке марака са приказом комплетне збирке марака ФНРЈ; 29 новембра одржана је смотра омладинских збирки и додељене награде седморици. Награде су дељење у маркама. Подружница је за своју омладинску секцију примила, као помоћ за набавку марака, од Пионирске организације 5.000 динара.

После дискусије и дате разрешнице управи изабрана је нова управа: у Управни одбор: претседник Милан Влансављевић, подпретседник Милош Трујић, секретар Стеван Кисински; благајник Вилика Арт, књижничар Антон Бек, за поделу марака Антон Луц, чланови: Петар Цветковић, Рада Леовац и Викторија Бубеничек; — у Надзорни одбор: Едо Коњовић, Марко Милекић и То-

за Недељковић-Пантић; — у Суд части: Кр-

ста Говедарица, Викентије Идвореан и Јован Мраовић. 5

Пошту за адресу: Милан Влаисављевић, Вршац, Саве Ковачевића бр. 36.

ИЗ ТРСТЕНИКА

Са прве годишње скупштине Подружнице СФС у Трстенику, одржане 8 фебруара 1953.

Присутно 15 ред. чланова и 8 омладинаца. По избору радног претседништва, пошто. су прочитани извештаји управе и благајника, отворена је дискусија о тим извештајима, о раду управе и O проблемима који инте ресују чланове. После дискусије дата је разрешница досадашњој управи и изабрана нова:

Управни _ одбор:

Подружницу треба слати на Трг

Претседник Стјепан Франковић, потпредс. Драгољуб Радосављевић, секретар Миодраг Вукелић, благајник Радмила Јанковић, чланови управе Алојз Врховчић и Јовица Вујић, омл.

Надзорни одбор: Павле Рашић, Миливоје Радовановић и Радомир Симић. _

Суд части: Иван Чељуска, Воја Јанковић и Никола Петровић.

из БЕЛЕ ЦРКВЕ

Годишња Фкупштина Подружнице СФС У

Б. Цркви одржана је 15. TI. 1953. " Присутно је било 18 чланова.

После поздрава секретара Ј. Фишера изабрано је радно претседништво, записничар и оверачи записника. Прочитани су извештаји Управног одбора, благајника, и Надзорног одбора и Суда части, па је настала дискусија о њима и другим проблемима из филателије. Дата је разрешница управи, па је изабрана нова: .

Управни одбор: Прете. Евгеније Архангелски, подпретс. Иван, Милитарев, секре-

-тар Јов. Фишер, благајник |. Никола Лин-

ченски благајник П. Јошка Деме, књижничар Војислав Обренов, чланови: Каролина Мокрачек, Тоде Јовановски и Виљко Јурак,

омЛ. Надзорни одбор: Младен Петровић, Кор-

"нел Бура и Ђока Стојковић.

Суд части: Милан Шотић ЈЉубомир Величковић и Бранко Панић. Руководилац размене.

ски.

из АПАТИНА

Подружница СФС у Апатину одржала је своју редовну годишњу скупштину 8 фебруара 1958. Било је присутно 15 ред. чланова и 7 омладинаца.

По избору радног претседништва и при“ хватању дневног реда поднели су своје извештаје о раду у прошлој години Управни одбор, Надзорни одбор и Суд части, па је о њима дискутовано, па пошто је дата разрешница старој управи изабрана је нова:

Никола Линчев-

——

26