Jugoslovenski Rotar

Objavljujem ovo pismo brata Власа, јег те molio da prvo mesečno pismo tekuće poslovne godine napišem ja radi njegove otsutnosti.

2 — U Mexico City izabrana je naSa nova uprava R. I. i to:

Prezident: Ed. R. Johnson, Roanoko, Virginia, U. S. A.

1-vi vice-prezident: Kennoth J. Young, Kapstadt, Juz. Afrika.

2-gi vice-prezident: Jose R. Carles, Barcelona, Spanija.

3-¢i vice-prezident: Charles L. Whoolor, San Francisco, California, U. S. A.

Direktori: John A. Crabtree, Walsall, Engleska; W. W. Emerson, Winnipeg, Kanada; Manuel Gaoto Fagaldo, Santiago, Chile; Henry James Guthrie, Dunedin, Nova Zelandija; R. L. Hill, Columbia, Missouri, U. S. A.; P. A. Kruuse, Odonso, Danska; Edward F. McFaddin, Hope, Arkansas, U. S. А.; George W. Olinger, Denver, Colorado, U. S. A.; Emmet Eichards, Alpena, Michigan, U. S. A.; Anos O. Squiro, Ossining, New-York, U.S. A.

Glavni sekretar: Chesley R. Perry, Chicago, Illinois, U. S. A.

Glavni blagajnik: Rufus F. Chapin, Chicago, Illinois, U. S. A.

Konvenciji je prisustvovalo preko 5.300 rotara iz 61 razne države.

Od predloga podnesenih konvenciji na ovoj su primljeni: predlozi tačke 3 (izmena roka za objavu predloga odnosno promene pravila R. I. i jedinstvenih štatuta i produljenje roka u kom će glavna uprava objaviti odluku o mestu sledećeg kongresa); — tačke 4 (ispravak stilizacije jedinstvenih pravila s obzirom na spomenute mesečne sastanke koji nisu više aktuelni, С1. ТУ, 5 Т-а); — tačke 6 (promena štatuta s obzirom na izmenjenu adresu glavne uprave); — tačke 7 (promena propisa za takmičenje u frekvenci).

Tačka 2, koja se odnosi na novu stilizaciju naših rotarskih ciljeva, primljena je s nekojim izmenama. Sadanjih 6 rotarskih ciljeva konvencija je zadržala, ali je stilizaciju izmenila tako da otsad postoje samo 4 cilja.

Ostali su predlozi bili delimično povraćeni, delimično pak otklonjeni.

3 — Regionalna konvencija u Veneciji. Upozoravam sve članove našega distrikta na cirkular R. C. Sušak, koji se odnosi na posetu regionalne konvencije u Veneciji.

Nadam se da su svi klubovi udovoljili želji R. C. Sušak i da su pravovremeno odgovorili. I u buduće se obraćajte svi na R. C. Sušak koji vodi celu akciju o prisustvovanju regionalnoj konferenciji u Veneciji.

4 — Adresa guvernera, redakcije i administracije »Jug. Rotara«.

Adresa guvernera: Dr. Viktor Ružić, advokat, Sušak, Strossmayerova ul. 12, tel. br. 90 (stan Strossmayerova 22, tel. br. 225).

Redakcija, lista: kao gore.

Administracija, lista: Primorski štamparski zavod — Vladimir Devéié, SuSak, Strossmayerova ul 22 (tel. br. 39).

5 Nove klubske uprave. Sa 1 jula 1935 preuzeli su u klubovima novoizabrani funkcijonari svoje mandate. Prema postojećim propisima a radi nužnog kontinuiteta ostali su u upravama bivši predsjednici. No, to nije dovoljno! Da ne nastaju nepotrebna zakašnjenja i suvišan rad sa bespotrebnim pitanjima i razjašnjenjima, molim, da bivši klubski funkcijonari bar za prvo vrijeme pomognu novoizabranim klubskim časnicima u poslu, naročito da im dadu upute glede njihovih dužnosti, u koje imadu biti po njima, uvedeni.

6 — SJednice klubskih uprava moraju se održavati redovito i to barem dva puta mjesečno. Nekoji klubovi šalju prepise zapisnika svojih sjednica guverneru, a nekoji ne. Kako guverner mora da imade tačan uvid u sav rad

3