Jugoslovenski Rotar

svojih klubova, a naročito je važno, da su mu poznati svi predmeti, o kojima se raspravlja u internim sjednicama klubskih uprava, molim svu braću tajnike, da odmah za sjednice šalju kopije zapisnika bratu guverneru.

7 — Propisane klubske odbore treba također bez odlaganja organizovati. U prošloj poslovnoj godini bilo je to u nekojim klubovima vrlo kasno učinjeno. To nije u redu, jer valja da odbori počmu svojim radom odmah u početku poslovne godine, da time redovito poslovanje kluba ne zastaje. Pogotovo mora odbor za zadaće i ciljeve, da odmah sastavi svoj godišnji program, da ostali odbori tom programu prilagode svoj rad, i da klub sam ne radi bez određenog smjera. Brata guvernera bez dvojbe će interesirati program, koji ćete sastaviti za Vaše djelovanje u budućoj godini, zato mu otpremite odmah kopiju istog. Klubovi, koji ne izrade svoj radni program već u početku poslovne godine, ne ispunjavaju svoje dužnosti.

8 — Na početku poslovne godine treba obaviti revizije svih klasifikacija. Stoga neka sve klubske uprave glede svakog svog člana ustanove dali njegova najavljena klasifikacija u istinu odgovara njegovom 60% profesionalnom zaposlenju. U tom pogledu ne smije da se griješi protiv našeg sistema klasifikacije!

9 — Polugodišnji izvještaji o stanju članstva moraju se odmah otpremiti našoj glavnoj upravi, triplikat izvještaja pak na prije navedenu adresu našega brata guvernera. U poslovanju sa glavnom upravom ne smije da nastaje nikakav prekid. Isto tako treba da svi klubovi ispune svoju dužnost u pogledu materijalnih obaveza.

10 — Mjesečni izvještaj određeni za objavu u »Jugosl. Rotaru« i izvještaji o frekvencijama, imadu da dostave bratu guverneru odmah na svršetku mjeseca. Želite li, da naše glasilo izlazi tačno, tada šaljite tačno i Vaše izvještaje. Brat guverner mora odmah u početku svakog mjeseca da otpremi našoj vrhovnoj upravi izvještaj o frekvencijama svih klubova cijelog distrikta. Klubovi, koji ne šalju redovito izvještaje, smetaju redovitom poslovanju i čine neprilike guverneru.

11 — Naša ekstenzija. U prošlom mjesecu izvršene su inauguracije slijedećih klubova:

dne 15 juna 1985 Leskovac sa 17 članova,

dne 17 juna 1935 Bitolj sa 17 članova,

dne 19 juna 1935 Vršac sa 20 članova,

dne 29 juna 1935 Bačka Topola sa 17 članova

Novoosnovane klubove i njihovo članstvo i na ovom mjestu opetovano i srdačno pozdravljam i želim njihovom radu najljepši i najbolji uspjeh, a ujedno mnogo korisnog rotarskog služenja.

12 — Rotary Round Table na Bledu. U smislu mojih svojevremenih uputa ustanovio je R. C. Ljubljana stalni rotarski stol na Bledu pa se tamošnji sastanci vrše svake subote u 19 sati u Grand hotelu Toplice. Prisustvo na ovim sastancima broji se rotarima, koji se nalaze na Bledu u frekvenciju isto onako kao posjeta u svome klubu.

13 — Najbolju frekvenciju u mjesecu junu iskazuje opet naš R. C. Vukovar sa 89.73% . Srdaéno i iskreno čestitam bratskom vukovarskom klubu, a ostalim klubovima preporučam, da nastoje percentnu stavku frekvencija primjereno povisiti. Zapamtiti valja, da je redovito pohađanje klubskih sastanata najpotrebnija i najbolja škola za uspješan rotarski rad u životu samome.

4