Jugoslovenski Rotar

14 — Naredno mjesečno pismo upravit će Vama već sadanji guverner brat Dr. Viktor Ružić. Budite mu u njegovom teškom i odgovornom radu pri ruci, ukazujte mu istu pozornost i spremnost, koju ste u tolikoj mjeri iskazivali meni i za koju Vam opetovano izričem moju najsrdačniju hvalu!

Srdačne rotarske pozdrave šalje Vama uvijek odani

Dr. Viljem Krejči, immed. pastgoverner 77. distrikta R. J.

~

PAST GOVERNER DR. KREJCI PRIMIO JE OD BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA W. HEAD-A R. J. SLIJEDECE PISMO:

My dear Past Governor:

Thank you very much for your letter of May 17. Since my return from Europe I have been so dreadfully busy that I have not had time properly to express my appreciation to those of you who did so much for my entertainment and pleasure. Please consider this my ехpression of appreciation, not only to you but to the many others in the 77th District.

The Mexican convention was a great success. Nothing happened to disturb the happy atmosphere of the week. For this we all feel profoundly grateful. It was an experience long to be remembered.

With cordial best wishes, I am

Sincerely yours Walter D. Head

*K »JUGOSLOVENSKI ROTAR« NA MORU

U nas rotara treba sve da rotira.

Tome krutom zakonu ne moze da izmakne ni ovaj naS »Jugoslovenski rotar«. Iz Beograda rotirao je u Ljubljanu, iz Ljubljane ovamo na Sušak, jer je pisano: kud brod tud i barka, a to znači: gdje je guverner, tu mora da je i rotarsko distriktno glasilo.

A »Jugoslovenski rotar« nage je distriktno glasilo.

I eno ga sada na ovom našem Jadranu sinjem i — slavnom. Ali to ne ne znači, kao da bi on sada najednom htio, da braći u Distriktu soli pamet, ne, to — hvala budi Bogu — nije njima od potrebe!

O čemu će dakle da govori braći naš »Rotar«, odavle iz Sušaka?

U prvom redu o pitanjima što su ih u njemu već do sada pretresali i rješavali njegovi odlični urednici i saradnici, a pored toga nastojaće, kako bi u svakom broju donio braći ma i jednu samu kapljicu našega divnoga mora, malo njegova mirisa, da ih malo pogolica i podraži u njima još veću želju za njem, za njegovom neizmjernom pučinom, za valovima njegovim, na kojima se tako lijepo rotira... Jest, svi će naši napori ići za tim, da domamimo našu braću, jugoslovenske rotare, na naše obale i to ne samo

3)