Jugoslovenski Rotar

~

Na završetku govorio je pretstavnik R. I. direktor Emile Reckers, koji Je pohvalio uspehe mladoga distrikta i odao priznanje agilnom guverneru Božkovu. Naročito je istakao rad malog komiteta jugoslovensko-bugarskog i izrazio želju da se održavaju što tešnje veze grčkih, jugoslovenskih, rumunjskih i bugarskih distrikata, kao i nadu da će se ova saradnja ispoljiti u organizovanju malih komiteta, gde još ne postoje.

Zahvaljujući jednom svima prisutnima, i isporučujući preko njih svoje pozdrave i pozdrave bugarskih rotara njihovim distriktima, guverner Božkov zaključo je ovu uspelu distriktnu konferenciju. Posle završenog radnog dela priredjen je izlet po okolini Sofije, a popodne je ljubazna supruga pretsednika Sofijskog kluba, gospodja Karakaševa priredila čaj u svome domu svima učesnicima konferencije. Na čaj su bili pozvani i diplomatski pretstavnici zemalja iz kojih su bili delegati prisutni na konferenciji: Belgije, Grčke, Rumunije i Jugoslavije. Najzad, to veče rotar Slavčo Zagorov, Ministar poljoprivrede priredio je stranim gostima večeru u Union-klubu.

Ukupan utisak sa ove konferencije je da se rotarstvo u Bugarskoj lepo razvija. Klubovi su aktivni i okupili su u rotarskim redovima najistaknutije pretstavnike bugarskog privrednog, intelektualnog i društvenog života. Vodjeno vrednim rotarima, odanim rotarskoj ideologiji, ono je postavilo čvrsti osnov za dalji razvoj u ovom kutu sveta. Što je nas Jugoslovene naročito radovalo, to je topli bratski prijem, na koji smo nailazili pri svakom koraku, i koji uveliko nadmašuje čak i uobičajeno i rotarima svojstveno gostoljublje. Na svakom koraku jačala nam je nada u vedriju budućnost naših bratskih naroda i vera da će rotarska ideologija, posle svih teških iskušenja, kroz koja će može biti morati da prodje, naći najzad puta u duše svih iskrenih prijatelja čovečanstva, jer bratstvo medju ljudima nije samo pusti san.

______ — -- - -—–z ——

ROTARSKE RADOSTI Rotar dr. Milenko Damjanov vjerio se sa drazesnom/gdjicom Bebom Pavković, Srdačno čestitamo.

Galičnik (Južna Srbija)

481