Kolo

3.

3 — Одлучни борац за слободу Индије Субхаз Чандра Бозе. ксји је дуже нремена боравио у Немачкој и Италији, стигао је у Јапан, где је одмах био иримл»ен код претседника јананске владе Тоја. Његбв повратак у Источну Азију значи појачање борбе индиског народа за слободу и независност. Сдика коју дсносимо стигла је из Токија белинограмом у Берлин.

— У Дому немачке уметности у Мннхену огворена је недавно велика изложба немачког ликарства за 1943 годину. (лика приказује рад Алфреда Ролофа: слободи".

2 — Француска ,одаје почаст борцима који су бранили Тунис од англо-америчких нападача. Државни секретар за народну одбрану Бриду иредао је на свечан начин одликовање официрима и војнинима који су се v тој борби истакли.

— У ратним нлановима претседника Рузвелта велику улогу играју Црнци, којих у СЈеди»еним днжакама има милиона. Они треба да нослуже и као радна снага а исто тако и ка«1 .храиа за тоновс" нриликом извођен.а и.мнеријалиетичких нланова амбициозног претседника. 5ато се ,,прва дама Америке" није женирала, као што нриказује слика коју доносимо. да црначку забаву. иако у исто време долази до противцрначких иснада у многизд Тако је пре неколико дана нриликом једног сукоба у Д.етроиту било по Јваничном саонштењу нреко 20 мртвнх, већим делом Црнаца.

— Доласком леног времена отпочета је и сезона спортова на води. Слика приказује почетав 'дриличарских такмичења у Немачкој. (Снимци: Г». Ф. Л.)

1 — У Бечу је одржан други међународни конгрес панионалпих новииара. коди у данашњим данима има велики иолитички значај. Први састанак делегата којих је било око 400 одржан је у сали старог царског двора v Бечу. На слици с лева на десно: Рајхсминистар Розенберг, гаулајтер др .Тури, дапански иосланик Лакума, делегат Финске госнођа Лукоиен,