Kolo

"

1 — Удпрна трупа спџемна је за кдан извиђаши подухват. Командии још једном дазе војницима тачна упутства одпоспо циља акције.

2 — Туменим, чам. цима креће одељење на полазни положај. Пут поди дуж обале обрасле, шеваром. Војнцци имају на лицу мреже за одорппу од комираца који се ооде појављуји л целим ројевима.

3 — Пре почетка изви ђања пом о ћ и компаса и мапе тачно се утврђује правиц пута. -

4 — Усред шевара, на једној малој чистини, зауставила се извидница. Ђојници су направили „пирамиду" и са те необичне осматрачннце испи. тују тереи.

5 — Извидница је избила на другу обалу. Извиђањем је утврђено да с дру• ге стране нема непријатеља. 6 — После успелог извиђања ударно одељење враћа се у. свој полазни по. ложај.:

(Онимци: Б. ф. А.)

Кубанскц мвсто&ран својим левим крилом ослаља ое на подручје лагуна. Ворбе у мочварном пределу обраслом трском н испресецаном безбројним каналима и рукавцима реке Кубала добиле су овде нарочити облшс. Од војника који се ту боре захтева се крајља издриимвост и умешност оналажеља у неабнчном торену Серија паших слнка приказује живот и рад једног извнђачког одељсша немачвих труна на том тешком тервну.