Narodno blagostanje

Страна 712

voze znatne količine. Kad bi код паз Ккопзит уечаског споiva bio jači naše tvornice elektro-tehničkih produkata ipogle bi pretežni deo svojih produkata da plasiraiu u samoj zemlji. Kad bi židustrila bila jaše razvilena, ona bi mogla da absorbira toliko energije, da se ne bi ni isplatilo u većoj meri produciraži karbid i ciamid. Nu, do toga treba dugo čekati. Mićemo ioš za nekoliko decehila dobivenu cčlekicičnu cngrzžlju inoći konsumirati u prvom redu u produkciji karbida-ciamila, aluminiia i sličnih stvari, koje iziskuju velike količine iečitinme električne cneroliiš.

НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ

Број 48.

Obzirom na sadašnie stanje kao i na izglede bližnie budućnosti, elektranu Jaice možemo smatrati kao naše vodeće industrijalno poduzeće. Samo šteta, što ie kod njega u majmanioi meri angažiran nacionalni kapital. Za vreme ere načionalizacije bilo se pokušalo, da se veći broji akciia dodeli domaćim interesentima. Nu pri tome se tako postupalo, da su se uzimali u obzir samo stranački pristaši, ili čak i sama rodbina i prijatelii. Naravno da fakova nacionalizaciia niie imala nikakvog uspeha.

ПАНОНИЈИ ТАМА АРМА А А ЗВАНИМ АМА РАТЕ АЕ АМА АНА АМА АНА

ПАЖЊЉЊА ГРАЂАНСТВУ

Овим се позивају сви сопственици имања да у току месеца децембра т. г. исплате сав свој дуг за воду, канал, сметлиште и чишћење улица, и то овим редом:

из улица које почињу на А, Б, 8, од ! да 2 дец. HB, “од 9.700. 5 ден. ; од G no 8 дец.

sm Пеј

од 9 до 11 дец. од 12 до 14 дец. од 15. до“ 17 дел. од 18 до 20 дец. од 2 до 2о дец. од 24 до 26 дец. од 27 до 30 дец.

=

1

во (о

e = = 5 БЕО ВА еј

Из овога се изузимају сви они сопственици који су свој дуг до данас регулисали.

имања,

Свакоме сопственику који одређеног дана не исплати дуг биће вода обустављена, а наплата дуга вршиће се егзекутивним путем. |

Овим се скреће пажња грађанству да никаквих других опомена неће бити.

из Суда Општине Града Београда 27. новембра 1929. године АБр. 25681.

ПРОДАЈА СТАРИХ СТРУЈОМЕРА

Дирекција Трамваја и Осветлења расписује јавну усмену лицитацију за продају старих 3171 комада струјомера, на дан 9. децембра 1929. године, у 1 часова пре подне у Дирекцији.

Пре лицитације, а најдаље до 10 часова пре подне, лицитант је дужан да положи кауцију у суми од 2.000 динара у готовом новцу.

Посредници искључени.

Сов горњи материјал може се видети сваког радног дана у магацину Економата Дирекције Трамваја и Осветлења. Лицитант на кога остане лицитација, вредност примљеног материјала има положити Благајници Дирекције Трамваја и Осветлења по пријему робе, и биће обавезан да сав купљени материјал подигне из магацина Дирекције Трамваја и Осветлења у року од 30 дана у противном случају пропада му кауција и расписаће се нова лицитација.

из Економата Дирекције Трамваја и Осветлења у Београду 25. новембра 1929. године, ДБр. 20239.

(0) |P MI б

На основу решења Суда ТДБр. 14235 од 19-Х1 тек. год. одржаће се на дан 21. децембра 1929. год.

ОФЕРТАЛНА ЛИЦИТАЦИЈА за извршење попречних веза и сливника на доњој зони

Дунавског слива — Дорћол — Београдске канализације. Формулар понуде и услови општи и специјални могу се добити у Канализационом Одељењу — Југовићева ул.

бр. 1, по цени од 50 динара.

Кауција у 75.000 динара полаже се на каси Главне Благајне до уочи дана лицитације.

Из Техничке дирекције општине беогрдске ТДБр. 16796.

ог ЛА А G На основу решења Суда Општине Београдске АБр. 99487 од 11. октобра 1999. год. одржаће се на дан 15. јануара 1930. годике

ОФЕРТАЛНА ЛИЦИТАЦИЈА

За извршење принудних канализација на имањима у Београду која до сада нису каналисана. ·

Услови за ову лицитацију, ценовник за понуду, списак улица по групама, Опште и Специјалне услове добиће лицитанти у Канализационом Одељењу по цени од 100 динара за сваку групу.

Кауција од 150.000 дин. за сваку групу улица полаже се на Главној Благајни Суда Општине Београдске у готову или хартијама од вредности по берзанском курсу.

Кауцију ће Благајна примати од изласка овога огласа па све до у очи дана лицитације.

Отварање понуда извршиће се истога дана у 109 uaсова пре подне у канцеларији Канализационог Одељења.

Из Техничке Дирекције Општине Београдске ТДБр. 16486/29.

Пажња претплатницима

Умољавају се претплатници, да изволе што пре послати дужну претплату, која износи за треће тромесечје 70.— дин. а за цело друго полугође 140. — дин.

Уједно умољавамо претплатнике да нам изволе саопштити свану евентуалну промену адресе

вваоаивовавивиниваваовнанавовнавинивавноаннаавни ван авио ваваанивашннни ан аа > ове си гази (i Пршвтво за Први УЉЕ B : 08 о BI _| e Гај | (OBE Телефон: 27-58. S 5 за noMahe noTpeGe, eTaMHO MH MeHTpanMo rpejab0. Београд, Џубровачна 31 | 18 BI 3 [B} BB BB 9 63 [3 PE 9 BH IBI IRI PB BB (Bi E] 8 BB 83 BB. BIOS OI E BO BR S? #5) BB 893 88 BG HI eš GM) 4 [E E: U 0B3 83 HE BG MJ SB O BD EV DJ BTO MOO 89 3 BR 89 09 KO 8 59 BB ES 80 (i 3 BB 3 MR BB BS S MOBO (