Naša pošta

(5 Н 196

Дванаесторици других п.т. стручњака упућен је препио пројекта Уредбе с тим, да у одређеном року даду своје: и смене примедбе како Си се и оне на конференци и узеле Ју ораар.

"ФР. Минигтар је усвогио предњи предлог. Његовим поовраћи решењем у састав комисије су ушли још као правни експерти, поред г. Бож. Ми ушковића, начелника отиштег одељења Мин. динанси а, професоји Универзитета г. Михајло Игић и г. д-р Милан Бартош као и референт Мин. саобраћаја г. д-р Душан Мишић. -

Жагимо да на конференцији ние Силом претставништво организацие п. т. особља. П. т. удружење је 27 маја, упутило апел г. Мини:тру, конференци и као и ,„„Нашој пошти“

Г. Министар је, својим решењем о савиву конференције, попунио празнину, која постоји због тога што немамо Стру чног п. т. савета. Тиме је створио могућност да се о тако важном питању, које васеца у живот и будућност струке, изјасне најизравитији претставници те исте струке.

О завршеном послу конференције дато је саопштење:

„После петодневног рада утврђен је дефинитиван текст Уредбе, који ће се поднети на сагласност г. Министру финансија и Министарском савету, сходно овлашћењу које је Министарству саобраћаја дао овогодишњи Финансијски закон за израду ове Уредбе.

Уредба је израђена на најмодернијој основи, И. при томе рачуна у пословној експлоатацији п. т. т. слузжбе и сличним савременим организацијамаиностраних пошта.

Очекује се да ће се овом Уредбом дефинитивно поставити на солидну основу организација ове важне струке“.

Ако нам се укаже прилика, Уредбом ћемо се посебно псза-. бавити. Ми, пак, налавимо да би успостава Мин. пошта и телеграфа дала најбољу организацију и

обезбедила прави напредак у сваком правцу. Е.

УРЕДБА 0 ОРГАНИЗАЦИЈИ ЈЕ СТРУКЕ.

а Ништа тако живо, за последње време, није интересовало п. т. т. особље као Уредба коју је на основу 8 10 т. 7. Финансијског Ацо 8: 1932-33. овлашћен да изради г. Министар саобраћаја.

Уредба је била и пре овога законског овлашћења готова, али јесада прерађена и поднета је била г. Министру на усвојење, но 'он ју је вратио с наредбом, да се савове једна шира конференција..