Naša pošta

· 889

Министарство унутрашњих послова увидело је оправданост оснивања овога удружења и под бр. 22.156 од 23 јуна 1934 године, одобрило је Удружењу рад и потврдило Правила.

Циљ је удружења: да све особље Главне поштанске аутогараже удружи у једну солидну заједницу; да новчано помаже своје чланове у случају болести и да у случају смрти члана, одмах изда његовој породици посмртнину.

Чланом удружења може постати сваки службеник Главне поштанске аутогараже, без обзира на пол, веру, народност и године старости.

Чланови удружења могу уписати у чланство и чланове своје породице (жену и децу). Ови чланови немају сва права која имају чланови службеници Аутогараже.

Поред редовних чланова постоје и ванредни, а то су: добротвори, утемељачи и помажући чланови. Ови чланови добијају диплому Удружења, али немају права редовних чланова.

Редовног члана може искључити управни одбор: ако буде осуђен за дела која собом повлаче губитак часних права; када намерно оштети Удружење и кад се члан ода пијанству или неморалном животу. |

У случају смрти редовног члана његова породица добива од Удружења посмртинну од 900 до 1.500 динара пре„ма томе колико је времена умрли члан био у Удружењу. Приликом смрти жене учлањене у Удружењу, издаје се њеној породици 000 динара, а приликом смрти детета учлањеног у Удружењу 400 динара.

Поред посмртнине редовни чланови имају право и на помоћ у случају ако болест траје преко десет дана, за сваки дан по 20 динара, но највише за четрдесет дана у једној години,

Онај члан Удружења који после шест месеци чланства буде отпуштен из службе те не може даље плаћати улог, удружење му на захтев враћа 2/, од уплаћеног улога.

Удружење има свој Управни и Надзорни одбор.

Седиште је Удружења у Београду у Главној поштанској аутогар ажи.

За ово кратко време од како Удружење постоји постигнут је доста добар резултат. У Удружењу су учлањени скоро сви аутомеханичари и возари, а тако исто и велики део помажућег особља Аутогараже.

ТР. ВЛАХОВИЋ