O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
5
глаБНО je направити доОру топлу nejy| а при гаЈењу држати се строго извесних правила, и онда се може производити шта се год хоће. При производњи поврћа у топлим лејама, потребна је много већа пажња и окретност, но прп повртарењу на отвореном пољу. На сваку маленкост, која би могла утицати на добар успех нашега рада, или би нам могла рад осујетпти, морамо добро припазити. На сваку природну појаву морамо бити спремни као запета пушка, пс тога морамо непрестано бити у близпни наших топлих леја, да одмах притрчимо у помоћ, кад Ои затребало да неку опасност отклонпмо, да нечим у помоћ притечемо итд., и само се онда можемо надати жељеном успеху. Ко не би могао све то сам урадити, тај мора имати неког млађег, који he п хтети и умети све то да урадп; без веште руке и безграничне оданости том послу, не може се постићи жељени успех, а где тога нема, онде не треба у том погледу ништа ни отпочињати.
II О ТОПЛОЈ ЛЕЈИ У ОПШТЕ.
За тоилу л§ју, на,јгла.впије је имати свеше ноњсно ђубре, j ер се сагоревањем овога ђубрета ироизводи она тоилота, која је иотребна за загрејавање земље, у нојој ћемо гајити сваковрсно иоврће.