O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama

7

леје, које не стају скупо, а у којима се опет зато све напред побројано поврће а према потреби и свако друго с успехом може изводити. Сваки који има топпе леје, па био он од заната баштован, или у опште домаћин, који је из задовољства једну или више леја подигао, мора пазити, да своје леје што боље изупотреби, јер се и најмања површина овако драгоценог земљишта, мора добро и корисно употребити. Од почетка, па све до свршетка, мора свако местанце у леји бити засејано или засађено, и ко буде на то добро пазио и о томе строгог рачуна водио, тај he имати више користи од своје леје са 3—4 прозора, него други, који не буде пазио, па ма имао и двојином толико прозора. ./V-

III О ИЗБОРУ МЕСТА ЗА ТОПЛУ ЛЕЈУ.

Пре но-што се решимо да правимо топлу леју, морамо се постарати за згодно место где ћемо ју правити, јер од подесности самога места за топлу леју, много зависи успех целокупног рада. Ми можемо имати и ђубре и земљу најбоље каквоће, прозори могу бити од најбољег материјала али, ако није иодесно место изабрато, ништа доброга нећемо моћи произвести; само ћемо имати муке и једа, а слабе вајде!