Podgorac

5. август 2003. У другом кругу продаје

"АГРАНА“ КУПУЈЕ "ПОДГОРКУ"

По свему судећи 33 "Подгорка - Аграр" у стечају, ускоро ће добити новог власника. У другом кругу продаје целокупне имовине највећег привредног колектива у овом крају, по цени од 63 милиона динара, једину понуду доставила је београдска фирма "Аграна", која је недавно закупила (и већ ставила у функцију) највећи део "Подгорке".

Међутим, понуда "Агране" је условна. Наиме, купац од Трговинског суда тражи да пре потписивања купопродајног уговора буду решени сви спорни имовинско правни односи (пролаз кроз фабрички круг до "Марципана", затим једне приватне куће која се ту налази, као и објекта укњиженог на стару "Подгорку", која још фигурира као правно лице).

Кет уто

Срећа је за 33 "Подгорку-аграр", Осечину и читав овај крај што је "Аграна" купац, с обзиром да је реч о једној од најафирмисанијих фирми у овој области, која је већ доста уложила у обнављање свих погона. Плашили смо се да не дођу "јастребови", који се баве куповином и препродајом, што никако не би било добро изјавио је стечајни управник Милијан Рафаиловић.

Како "Напред" сазнаје, завршни преговори између Трговинског суда и "Агране" су отпочели и могли би брзо да буду приведени крају, утолико пре што чланови Стечајног већа и без захтева купаца сматрају да пре потписивања уговора сва спорна питања морају бити регулисана.

Д. Савић

У Осечини и Пецкој кампања малине завршена

КИША И ЦЕНА

На већини од 80 откупних места широм ове општине завршен је откуп овогодишњег рода малине. Берба најпрофитабилније културе на овом подручју углавном је окончана средином јула.

Прецизних података о количини рода нема, с обзиром да то, за највећи број откупљивача, представља пословну тајну. Међутим, сасвим 15 извесно да ПРИ

ЗАКАСНИЛИ

произвођачи ове сезоне нису убрали ни трећину од прошлогодишњег рода. Добри познаваци прилика процењују да је близу 40 откупљивача - задруга, предузећа и радњи (од којих је 15 са подручја општине, а 25 са стране), преузело мање од 2 хиљаде тона, што је велики подбачај у односу на раније године када се принос кретао око 5.000 тона. Лане примећена обољења биљака, оштри мразеви током зиме и у рано пролеће, дуготрајна суша - разлози су за овако лошу годину. Осим кише, која је закаснила, са великим закашњењем стигла је и прижељкивана цена. Први килограми предати су по 45 динара, највећи део од 50 до 55, а пред сам крај малина је плаћана и по прижељкиваних 60 динара...

Д. Савић

сТодгораи, 3 Ојачања деонице од Влашића до Доњег Црниљева на регионалном путу Осечина Коцељева све изгледније

ПРОЈЕКАТ ВЕЋ ГОТОВ

На велико задовољство житеља две суседне општине учињен је још један крупан корак ка оспособљавању регионалног пута Осечина - Коцељева за нормалан саобраћај. Београдски "Геопут' у договореном року завршио је израду пројекта ојачања деонице од Влашића до Доњег Црниљева у дужини од око 7 километара.

Сада се очекује да Републичка дирекција за путеве, која ће по уговору о заједничком финансирању са двема општинама издвојити значајна средства у ову инвестицију, у што краћем року изабрати извођача, како би радови почели већ у овој години.

ДЕЕ.

Од последица саобраћајке на путу Осечина - Д. Црниљево

ПОДЛЕГАО БИЦИКЛИСТА

Мирко Алексић (64), пензионер из Осечине, после вишедневне борбе лекара за његов живот, подлегао је повредама задобијеним у тешкој саобраћајној несрећи на путу Осечина Доње Црниљево.

Возећи бицикл, Алексић се пре двадесетак дана сударио са путничким аутом за чијим воланом је седео Милутин Манојловић (47) из с. Осечине, радник Општинског суда у Осечини.

Д 6.