Pokret

покРЕТ 217

НАШ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

његов рачун. Од бекова више се истицао и био је агилнији Марјановић који је после играо центархалфа. Драговић је био "доста, слаб. Од халфова био је добар особито Нешковић. Навала је била најслабија. Везе је апсолутно недостајало; уз то скоро цело прво полувреме навала је потцењивала свога противника. То је и уродило плодом, — они су игру изгубили.

Тим 1. 6. разреда, састављен из играча разних клубова, дао је мното више скушне игре и смисла за комбинацију него његов противник. Млади Богић из Јадрана, на, голу, био је врло добар. Неколико оштрих лопти бранио је у сјајном стилу. Бековски пар Кумануди-Петровић био је најбољи део тима Кумануди је одиграо несумњиво своју најбољу утакмицу. Тај је дечко играч одличних квалитета и њему предстоји налјепша будућност. Здравковић (Јадран), на левом

Цртеж Богосава Војновића-Пеликана

халфу, био је одличан. У будуће репрезентација Београда

„има ситурну и одличну замену Ов. Марковића у њему. Гајић

(Јадран), као центар халф, показао је пуно смисла за фину тактичку игру. У навали истакли су се Горанић (Б.) и Ђокић (Јадран). Ђокић је играч брза и продоран са јаким шутом, али је мало плашљив.

Голове дали Марковић, Ђокић, Горанић.

Ову утакмицу водио је млади судија Г. Јоксић. Имали смо прилике да у њему видимо оно, нашта у Београду нисмо навикли, наиме доброг судију. Г. Јоксић ће временом постати наш најбољи судија.

х

Од првенствених утакмица одржале су се само ове: Југославија 1. Конкордија 1. 17:0 (Конкордија је играла само са осам играча, али је резултат ипак невероватан), и Соко