Policija

_ 2

дити полицијској власти, већ само узеће се њихово име и презиме, занимање и стан куће, па ће се доставити полицијској власти. ; 5

"2. За преступна дела и злочин, жандарм ће приводити полицијској власти сва она лица, која су учинила дело и која су на самом делу затекнута, па ма то било и од познатих личности.

3. Кад би неко страно лице затражило, да жандарм спроведе друго какво лице полицијској власти, онда жандарм прво треба да се увери, да ли заиста постоји код дотичног дело кривице, и да ли је за ту кривицу надлежна полицијска власт, _ па ако јесте, онда га треба спровести, али-и у том случају треба гледати ако је то позната личност; не треба га спроводити, него дотичног упутити где треба, да га редовним путем тужи.

Ово је моје мишљење.

3. децембар 1910. год. . · Станко М. Крстић Београд. жандарм, поднаредник.

уКандарми који су заспужипи поклон

На наше питање, да нам Команда достави имена петорице жандарма, који су у прошлој години најревноснији били у служби, да би им могли давати бесплатно Лист за ову годину — командант жандармерије је известио Уредништво, да Лист треба слати овим жандармима : |

1) Поднареднику 3-ће чете Милосаву Јосифовићу,

2) Каплару 2-ге чете Ранку Коматини,

3) Каплару пожаревачког одреда Јовану Нусковићу,

4) Редову топличког одреда Милану Павловићу,

5) Редову нишког одреда Проки Галовићу.

Поред ове мале награде, ови ревносни службеници заслужују и јавну похвалу својих исправних грађана, који у њима гледају представнике реда и чуваре њихове личности и имовине. Осталим пак полицијским органима они треба да служе.

"као предмет ревности пожртвовања за службу.

7