Policija

199.

Клуб, чију слику доносимо, основан је 1904 год. у Олдка„мову и онсад броји на 50 чланова. У самоме је клубу основано и нарочито одељење за спасавање живота, које у својој средини већ броји 30 чланова одликованих медаљама за спасавање живота. Ово је први клуб који је добио медаљу за спасавање од Краљевског Клуба за спасавање у Енглеској.

У Београду, који лежи на обалама двеју пловних река, нисмо још били тако срећни, да забележимо ма и један случај, да је београдска полиција међу 800 својих органа упутила бар једнога да добро научи пливање, како би, у случају потребе, могао ука-. зати прву помоћ дављеницима. Да не кажемо, да би то требала да уради и са другог, чисто здравственог гледишта.

Полиција тридесетог века

Варош А. налази се у огромном узбуђењу, какво се не памти, има већ читаво столеће, а због дела какво се још готово само у причама из старина налази. Људска се крв просула од алочиначке човечје. руке: човек је насрнуо на живот свога ближњег !

Леш, пале жртве, нађен је на прагу пред Саборном Притом

Стручњаци су одмах утврдили: да је злочин извршен на једној ваздушној лађи, узетој под кирију од „Општег Авијатичког Друштва“, и да је жртва бачена на земљу с висине, од прилике, 4.000 метара. Но, пошто је у то време било у саобраћају више од хиљаду ваздушних лађа, то се кривац морао пронаћи тек поведеном истаром. и

Према правилима, која прописује „законик о оштем поштењу“, пуштен је један покретан фонограф, да дуж свију улица изриком позове виновника, да се А преда власти, јр је то дужан учинити.

Тај покретни фонограф. тако. је конструисан, да бев икакве људске помоћи врши свој пут и задатак; па се онда, по свршеном послу, лепо сам и врати на своје одређено место.

"Како: се кривац није хтео сам јавити, упућена је у престо-. ницу телефоном молба ове. "садржине: