Policija

— 241 —

раги пријатељу,

Често ми је постављано питање од Пана и других, шта је Хришћанско Полицијско Друштво 2

ја мислим да могу најбоље одговорити на то питање кад кажем најпре шта оно није.

1) Хришћанско Полицијско Друштво није једна секта. По моме, не баш најмеродавнијем мишљењу, налазе се ту врло много секта и одељака. Ви можете отићи у једну сасвим малу варош или село и наћи више места богослужења од различитог веровања, понекад више или мање успавана, и Ви се чудите, зашто Хришћани у сваком од ових места нису здружени међу собом.

То је последња ствар коју би ми желили да додамо тим сектама. Пустимо свакога да буде слободан у својој сопственој мисли. Ни једноме полицајцу на приласку Хришћаиском По-лицијском Друштву није тражено да напусти цркву или дружину којој он припада, али је свако од њих, који је искрено преображен (напустио рђав и прихватио ваљан живот), који воли и следује Христу као своме божанском спаситељу и учитељу, добро је дошао као брат, ма којој форми или религији он припадао. Што ми желимо за наше чланове јесте то, да би сваки од њих требало Божије заповести сматрати као правила

свога живота и тражити снаге од Духа Светога да разуме и да се покорава.

2) Хришћанско Полицијско Друштво није никакав пут за небо. Сигурно је да нико неби уобразио да је то био. Али у случају да би неко био изопачених мисли у овоме смислу, ја бих највише био склон да Вас потсетим, како Бог каже, „да има само један пут спасења, само један посредник између Бога и човека — Исус Христос.“ Ништа сем опраштања свега греха и искрена вера у његов савршен посао може Бек осигурати улаз у славу. Ви морате бити „рођени наново“ — „препорођени“ или нећете моћи видети царство небеско. Ви можете имати Ваше име написано на књизи неке источњачке цркве или држати карте чланства Хришћ. Друштва или.ако сте ипак везани за какав знани грех и не примате живот Христов, Ви ћете бити за свагда изгубљени, и Ваше празно признање подићиће се противу Вас на дан страшнога суда.

„Полиција“ : 4