Policija

— 242 —

Брате, ако би Ви имали учинити једно признање док је Ваше срце још далеко од Бога, будите опоменути на време, исповедите Ваш грех Богу и онима пред ким Ви признајете, дођите као један грешник тражећи опроштај и чишћење драгоценом Христовом крвљу, и крените се као један прави члан ла живите за Христа и за спасење осталих.

3) Хришћанско Полицијско Друштво није пут унапређењу. Унапређење не долази ни са истока, ни са запада, ни са југа, али Бог је судија.

Ми мислимо да нема силе у свету где би човечије признање религије осигурало његово иапредовање ако се његов живот и управљање не слаже са тим.

То би била заиста страшна ствар за силу ако би такав случај био. У старо време ђаво је питао: „Да ли Јован служи Бога ни зашта2г Његови су следбеници сада спремни да постављају иста питања. Не пуштајте те инсинуације да Вас одстрањују од једног отвореног и ваљаног признања Христа.

Не налази се моментално корист ма које врсте која би била добијена уласком у Хришћанско Полицијско Друштво. Истина, ако је један члан трезвен и исправан, он ће врло. лако напредовати у своме животу, или, с друге стране, он може патити за правицу ствари, јер он неће да се покорава радије Богу но човеку. Али овај неће збиља нанети увреду њему. Сетите се речи у 1 Петровој посланици ТУ, 15. Не пуштајте никог од Вас да пати као један зао чинилац. Шта више ако неко пати као један Хришћанин не пуштајте га да се застиђује, него га пустити да слави Бога.

Има многих који би пришли Хришћанском Полицијском Друштву данас, кад се они неби плашили да то може учврстити крст. Ако је њихов мотив да се држе далеко они губе неизрецив благослов овде и круну славе после тога. — „Никакав крст — никаква круна.“

Можда ће неко упитати: „ако сам ја исправан Хришћанин, зашто бих ја требало да се придружим Хришћанском Полицајском Друштву 2“ Ја ћу вам дати четири разлога за прикључење: 1) Јер је то једно удружење за молитву. Ми потребујемо Ваше молитве и Ви наше. Удружимо се да се молимо једни за друге лично и са веровањем.