Policija

— 243 —

2) јер је то једно друштво за рад. Налази се један посао и за Вас да делате међ Вашим друговима у сведочанству за Христа, помажући их да живе божанским животом. Ходите и прикључите се нама и ми ћемо заједнички радити. Удружење је снага.

3) јер, ма како Ви гледали на многе ствари Ви би волели поправљати, јер Ви знате да смо ми у главноме у праву. Ви знате да ми деламо на Божијем послу и да је Он с нама такође у послу. Ако сте Ви искрен Хришћанин, Ви нећете окренути леђа ономе што Бог чини у полицијској снази. Ви не можете дозволити да. будете индиферентни. Будите искрени У овоме случају и покажите Вашу боју.

4) Ви ћете прићи, јер сваки прави Хришћанског Полицијског Друштва члан јесте један срећан човек. Он зна да је Бог његов отац, да је Христос његов спаситељ и пријатељ а Свети Дух његов регулатор и утешитељ, н ма какова била пробања он зна и све ствари ради заједнички за добро оних који љубе Бога. Он чини своју дужност према Богу, и због тога са најбољом способношћу то чини, он погледа на Бога за савет у свима тешкоћама и пошто је „вредан у пословима, служећи Бога“ он одбацује све своје бриге на њега, знајући да „Он брине“, Његово срце је тако пуно чежње за друге, да он нема много времена да мисли о себи. и зато је он сретан преко целога дана и ноћи. И он зна, да ће његова срећа страдати, јер „Вашу радост нико не може узети“. Ако сте Ви на страни Божијој, брате, ходите и придружите се нама као члан и радите за нас, за Божију славу и срећу Ваших другова.

Врло скоро ћемо се ми срести у једноме скупу, који ће бити већи но и један знани на земљи и тада ћемо претрести употребу нашег утицаја.

Ви ћете бити сретни тада да сте себе идентификовали са радом Божијим у Вашој полицијској радњи.

А ако Ви сада не можете прићи као прави члан, и ако Ви нисте дали своје Богу и акцептирали Христа као свога спасиоца и Краља, приђите „Умереном Удружењу“ и „Удружењу за читање библије“ и ако је могуће дођите на скупове који су приступачни свакоме полицајцу и разгледајте није ли истина оно што ја написах.

јануара 1917. годима.

С. Гурнеј“. 4%