Policija

— 234 —

Свану... Лекар дође рано; и изврши секције лешева...

Кад се кренусмо на пут, сретосмо попа Панту баш код споменика покојног — убијеног попа Јове... Поздрависмо се и застадосмо.. Знао је где смо били и чуо беше шта се догодило... При растанку са нама поп Панта подиже очи небу, пре крсти се и болно рече:

— Боже! Боже! Велики си. Хвалим те.. Ти си праведан:

јеси спор; али си достижан.... Р. Ђ. Ћ.

начелник среза

КЊИЖЕВНОСТ

А) Нове књиге:

Издавачка књижарница Геце Кона — Београд :

Полицијски Речник, књ. |, од Д. 5. Алимпића, начел, Мин. Ун. Дела, са предговором Слободана Јовановића, професора универзитета; стр. 400 вел. осмине; цена:у тврдом повезу 100 а у обичном повезу 75 динара, У ову књигу ушла су слова, од А до Е закључно, са 200 рубрика најразноврсније садржине.

Полицијски Речник плод је двадесетогодишњег пишчевог рада, и ревултат практичног искуства, стеченог у току тридесетогодишњег службовања у полицијско-управној струци. Намењен је, на првом месту, полицијско- управним и самоуправним органима — којима ће корисно послужити као упутник за све важније случајеве у пракси — а по том и свима осталим лицима која имају посла са законима — пошто је у њему изложено тачно стање данашњег позитивног законодавства.

Сав материјал, који је унет у Полицијски Речник, груписан је, према својој природи, у засебне рубрике, које су изложенеазбучним редом, са објашњењем законских прописа који се на њих односе. Ова објашњења поткрепљена су и допуњена, у свима важнијим случајевима, мишљењима наших и страних стручних писаца, и пробраним одлукама Касационог Суда и. Државног Савета. Где је потреба изискивала навељени су, били _у целини или у изводу, а важнији актуелни расписи, правила | и упути појединих министара.