Policija

— 2718 —

Кад су стигли кући Пфафовој, чим је Пфафу и његовој супрузи показан овај револвер, одмах су обоје повикали, даје то њихов револвер, додавши у исти мах и то, да он не фунционише добро.

"На ове речи, Н. Дрезгић им се окрене и рече:

„Гледајте ме добро!“.... нити сам ја тај разбојник нити је ово Ваш револвер, јер сам ја њега купио у Винковцима од наредника Теповца.

Дрезгић је упорно одрицао да има ма каква учешћа у у разбојништву извршеном над Пфафом.

Сам опљачкани Пфаф говорио је: да Дрезгић доста личи на једног од разбојника који су га били напали, али пошто је био у великом страху не може позитивно да тврди да је један од њих био баш овај Дрезгић.

Од Пфафа жандарми су прешли код опљачканог Судића.

Чим су угледали Николу Дрезгића, Судић и његова супруга и син, одмах су у њему познали разбојника који је при разбојништву извршеном над њима био шеф целе разбојничке: банде и командовао свима разбојницима.

Судић је причао:

„На захтев овога — показујући на Дрезгића — ја сам бис отворио касу, којој је одмах пришао други разбојник (кога је Судић такође познао у особи Павла Н. Прпића) и док је овај врло вешто, као какав банкар од заната бројао, стотинарке изговарајући при том речи: „буржоа, буржоа, буржоа!“ дотле је шеф разбојнички држећи свој револвер стално уперен на нас укућане и у неколико махова викао овоме (Прпићу): „Уредуј брзо! време пролази“.

По том је Судић позвао Прпића да изговори неколико пута реч „буржоа“, да би видео да и по томе у овоме разбојнику може да позна. онога који је бројао: новце из његове: касе, И када је Прпић ово учинио. Судић је одмах без икаквог премишљања или двоумљења рекао: „тај је“.

Судићев син пак гледајући у Прпића рекао је: „овај ме је био ударио по руци, када ми је одузео сат и новац“.

Но при свем том разбојници су и даље упорно одрицали да су имали ма каква учешћа у овом разбојништву.