Policija

— 271 —

Једновремено је Миле Рупчић ту у разбојничком стану видео, познао и показао своју корпу, у којој су разбојници, после разбојништва у Иванкову у његовој кући били спаковали своје оружје и одело и однели га као укварену сланину на железничку станицу у Старе Микановце.

Том је приликом нађен и један војнички шињел, купљен од наредника Теповца а преправљен у капут.

За овим Никола Дрезгић, позван да покаже и именује остале чланове своје разбојничке дружине с којима је извршио разбојништво у Иванкову, изјавио је: да су при извршењу овог разбојништва с њим били: Павле Н. Прпић, Лука Чорак, Миле Марас и неки Петар, чијег се презимена тобож не сећа, као што није знао да каже ни то где се ова последња тројица разбојника налазе. ~

После ових сазнања и открића за наредника Балатинца и каплара Миловића било је јасно, да су Никола Дрезгић, Павле Н. Прпић, Мато Крмпотић и Марко Дрезгић прави разбојници и да су они чланови баш оне разбојничке банде, која врши разбојништва у жандарско-војничким униформама.

Довде су Балатинац и Миловић дејствовали потпуно сами. И сав успех који је довде био постигнут дело је искључиво њихово.

Разумљиво је, да су они јурећи непрекидно за појављеним трагом и подносећи силне, дано-ноћне напоре морали бити преморени.

Зато су 24-Х1-1923. год. у вече узели све похватане разбојнике и из њиховог стана одвели их у жандармеријски вод и ту од водничког заступника, наредника Јосифа Дроњка, затражили појачање како за чување похватаних разбојника тако и за даље трагање.

"Сутра дан, 25- ХН-1923, год. Балатинац и Миловић, којима се сада придружио и наредник Дроњак, узели су са собом Николу Дрезгића, Павла Н. Прпића и Мата Крмпотића као и револвер одузет од Дрезгића при његовом хватању и отишли у село Гуњу, ради суочења разбојника са онде оштећеним Пфафом и Судићем а револвер да покажу Пфафу, пошто су знали да је при разбојништву извршеном над њима њему био одузет и један револвер,