Policija

— 313 —

зиздавање личних права на полицијске власти, те су та лица упућена да претходно издејствују лична права код полицијских власти. Но полицијске власти те послово не свршавају онако хитно како то захтевају прописи Т. Бр. 63. таксене тарифе, него негде због неупућености, а негде због тога што није питање надлежности рашчишћено, све те нове молбе за лична права стоје нерешене.

По садашњим законским прописима ни једно од тих лица неби могло обављати радњу, већ би се оне морале одмах затворити. Како би се затварањем тих радњи нанела врло велика штета приватним лицима а и држави, то је Господин Министар Финансија својим решењем од 29. фебруара 1924. године решио, да се до 31. марта ове године, дозволи обављање механске или кафанске радње, оним лицима, која ове радње имају у зградама са месним правом, и сама имају лично право, или ако га немају, точе наставно а поднели су молбе за лично право; пре 15. новембра 1923. године, и тражили су право из "Т. Бр. 62. после 31. марта ове године. Неће се допустити НИкоме даљи рад у кафанама и механама, ако не буде имао сва права из Т. Бр. 62. и 63. таксене тарифе. Финансијским властима је под личном одговорношћу шефова, наређено, да морају све молбе поднесене им за право точења пића решити до. 25. марта ове године.

Пошто финансијске власти не могу поднесене им молбе решити без претходног издања личнога права од стране надлежних полицијских власти, то је Генералној Дирекцији Посредних Пореза част молити то Министарство, да изда наређење подручним полицијским властима, да се молба за лична права, која се налазе код њих, под строгом одговорношћу шефова надлештва реше до 25. марта ове године, а у будуће, да се све такве молбе сматрају као најхитније.“

Доставља се предње, с препоруком, да се по истом у свему најхитније поступи,

о наплати притворског трошка. (од 28 11-1924. г. УБр. 8900)

Министарство Правде актом Бр. 14156 од 12.-1-1924. године, доставило је овом Министарству следеће: