Policija

= 312 —

2) што ова одељења њему не служе за становање, већ за канцеларије среске санитетске управе, а ова одељења срез је дужан дати управи кад их већ има; и

3) што је по чл. 19, закона о општој управи срески лекар референт среског начелника, и као таквом припадају му и потребне канцеларије.

Министар Унутрашњих Дела сложио се са напред изнетим разлозима и цео предмет послао на решење Државном Савету у смислу чл. 14. закона о уређењу округа и срезова.

„Државни Савет у свом У одељењу размотрио је како одлуку среске скупштине и решење Начелника

Среског, тако и остала акта овог предмета, па је нашао,

да је начелниково решење правилно и на закону осно-

вано, са разлога у истом изнетих. С тога је, а на основу

чл. 113, уредбе о пословном реду у окружној и среској скупштини, исто решење одобрио “

РАСПИСИ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА.

О издавању личних права га точење алкохолних пића – (од 21-1!-2924, г, У. Бр. 7674).

Министарство Финансија — Генерална Дирекција Посредних Пореза — актом од 6, марта текуће године, Бр. 9401 саопштило је следеће:

„У свима крајевима Краљевине многа лица имају механску или кафанску радњу у зградама које имају месно право, а лица имају лично право, но права из Т.Бр. 62. таксене тарифе нису још добила, и ако су их благовремено тражила, због тога што је ово нова ствар, те је многим финансијским властима било по нешто нејасно, па им и посао отежавало.

Исто тако има случајева у Хрватској, Славонији и Војводини да су пре 15. новембра 1923, године, лица по пређашњим законима узели у закуп зграду са месним правом, па су отпочела наставно точење и поднела одмах финансијским властима молбу за дозволу точења т. ј. за лично право и право точења. И те молбе из разних узрока нису биле до 15. новембра 1923. год, решене, а после овога дана пренета је надлежност за