Policija

– — 692 има да изврши захтев среске власти по званичној дужности, Таксу из ТБр. 370 такс. тарифе општинска власт има право да наплати само онда кад извиђа иступно дело у кругу своје надлежнотти.

2. По чл. 5. тач. 6. закона о таксама, сиромашна лица ослобођена су од плаћања таксе у случајевима који су поменути у тач. 24. чл. 1. Такс, и Пристојб. Правилника, од 25-Х 1923 год.

Према овоме, кад у поменутим случајевима неко лице поднесе тужбу, па од исте одустане пре окончане парнице, неће платити никакву таксу. Таксу би то сиромашно лице платило само у случају из тач. 34. чл. 1 поменутог правилника. Што се тиче поравнања ту се има применити пропис чл. 9: зак. о таксама, ако је поравнање окончано на штету оптуженога а исти није ослобођен од плаћања таксе по чл. 5 истог закона, А ако је и он ослобођен, поступити по чл. 4. Такс, и Прист. Правилника.

У тач. 24 чл. 1 овог. правилника побројане су државне и општинске таксе, којих је ослобођено лице сиромашног стања. Према томе, ако такво лице изгуби парницу, од њега се ништа неће наплатити, сем случаја из так. 34 чл, 1 истог правилиика тј. ако такво лице у току парнице не би побољшало своје имовно стање.

Св. Бр. 11155.

ХМ

Мих. Миросавићу. деловођи општине рогачке:

За држање и ношење оружја плаћа се:

а) за пријаву држања ватреног оружја, као и ва пријаву сваке промене 10 дин;

6) ва годишњи оружни лист — одобрење — за ношење ватреног оружја по 50 дин;

в) ва трајни оружни лист, који се даје по чл. 8. зак. 0 држању о ношењу оружја, плаћа се 50 дин.

Такса из ТБр. 97 пода плаћа се унапред и лепи на пријави, и у том случају не плаћа се и такса из ТБр. 1 таксене тарифе. То је јасно наглашено у тач. 1 Такс. и Прист. Правилвика.

Такса из ТБр. 97 под 0 плаћа се унапред за сваку годину, најдаље до 15 јануара закључно, а за свако ново на-