Policija

— 691 —

сати, а за продато грло издати нов пасош, али не са тшаксом 8 шач. 2. и 3, већ из ша. 4. под а или 6 шарифног броја 10. Св, Бр. 2287. ХУП

Суд општине отљанске (срез жеглиговски):

Општински часници и службеници дужни су плаћати државни порез и на своје плате, и ако су и на лични порез задужени, јер ниједним законским прописом нису ослобеђени од овог пореза. ·

Св. Бр. 17225.

ХУШ

Милану Јанковићу, деловођи општине вар. Крушева: —

1. Кад сопственик прода овце треба тај приход да „одјави“ финансијској управи, па ће се донети решење о исправци распореда пореза. Ко ово не учини, губи право на исправку и мора платити порез све до писмене одјаве. За порез се мора пријавити и онај капитал, који није дат под интерес.

2. Кад неко да новац под интерес и то прописно пријави за порез, па новац наплати и интерес престане примати, дужан је то одтах објавити, односно новом пријавом или прописно таксираном молбом (ако се пријава не може добити) известити о томе финансијску управу, Ово извештавање зове се „одјава“.

ХМ

Авраму Трандафиловићу, деловођи општињи 20врљевске (срез скопски):

Као непосредни порез, по. коме се одређује општински прирез, сматрају се сви облици непосредног пореза (на земљиште, зграде, радње и т. д.) са главарниом 6 дин, и 5% личним, дакле узима се чист непосредни порез без државнихг прареза.

ХМ Суду општине криворочке (срев златиборски): 1. Такса из ТБр. 82, таксене тарифе наплаћује се само у корист државне касе. Ако среска власт пошље општинској власти тужбу ради неког извиђаја, она се у том случају обраћа општинској власти као нижој административној власти, и ова 4: