Policija

-– 095 —

3. провођењем кроз криминални музеј (али ово само у ограниченој мери и то за нарочите случајеве и само сигур них људи);

4. издавањем потерница.

д, увођење нових способних чиновника у овај обавештајни посао; као и оснивање нових бироа према указаној потреби, Утврђивање општег начина рада на овом пољу и поучавање чиновника по другим сличним бироима у том правцу. Надзор и давање савета чиновницима за рад по истој методи.

П. Унушарње уређење:

а., набављање што разноврсније збирке:

1., мустара;

2, огласа;

3. описа и уверења о оним фирмама и друштвима, који

рађују или продају равне справе и направе за осигурање.

6, набављање материјала сваке восте, а нарочито већ постојећих уређења и новина на пољу технике осигуравања и то: механичких, електричних и других;

1, од других сличних бироа или власти и

2. од грађанства (приватних лица, фирама. проналазача итд)

г, давања мишљења (не уверења) о новим проналасцима и идејама на овом пољу.

д. набавка стручне литературе.

5. увођење једне регистратуре (картама) појединих система направа за осигурање за специјалне случајеве (јавна здања, банке, приватне зграде, станови, радње, сместишта робе, штала И Т. Д.

е., вођење статистике (картама) о провалама и покушајима провала. које су спречене, односно благовремено откривене помоћу уведених направа за исигурање; а исто тако и о оним случајевима, када се овакзе направе покажу неспособним и недовољним ва осигурање.

ж, осматрање и испитивање уведених мустара на лицу места (ради поуке и усавршавања у послу).

з, разгледање места и употребљених алата при прозалама (само у важнијим случајевима и када буду употребљене нове методе од стране злочинаца, а нарочито нови трикови).

Званично обавештавање је само први степен ка обезбеђивању и оно има да покаже пут. којим се може доћи до стварног обезбеђења и заштите путем механичких или електричнии осигурача и комбинације ових, све до раднумских осигурача. То обавештавање тако рећи довикује грађанима: „Немојге пребацивати полицији, ако вам она украђене ствари