Policija

— по —

На трећој страни резервисано је место за четири водоравне рубрике. У првој се лепи прописана таксена марка, за прво издавање, “вз ознаку до каза важи оружни лист и уз потпис Великог Жупана. Свака следећа рубрика служи 382 једно продужење за следећу годину дана, уз наплату поновне таксе.

На четвртој страни „Извод из Закона и Правилника“ који садржи главне ољредбе истих.

Члан 20.

Одобрење за увоз, провоз и извоз свих врста оружја = муниције, издаје Министарство Војске и Морнарице. Овде се разуме и муниција за оружје поменуто у чл. :3. овога Пра. велника.

Члан 21.

Вагрено оружје и муницију могу продавати они трговце са протоколисаном фирмом, који од надлежног Великог Жунана, а по прибављеним мишљењима подручних власти, добију одобрење га набавку, држање ки промет оружја Одбијање траженог одобрења или одузимање већ изданог надлежна жупанијска власт вршиће образложеним решењем.

Члан 22.

За куповену муниције, а нарочито ловачке ин у количинама разумљивим ва обичну потрошњу, повољне је да купаб покаже продавцу свој оружни лист, Продавац је дужан проверити, да ли се тражена муниција слаже са врстом и калибром одговарајућег оружја у оружном листу, Имена купаца, мувицаје и број њиховог оружног листа уносиће продавац у посебан списак или инвентар муниције и тиме према потреби правдати издатак исте.

За веће количине муниција од горњих, дужан је продавањ да од куца затражи од надлежне власти посебно издато. одобрење за набавку дотичне количине. Ово не важи за трговце — мало продавце. о

Члан 23.

Трговачким путницима (агентима) забрањено је стварно

(ефективно) продавање оружја и муниције, било а _ оружја и муниције било приватним лицима,

Трговачки путници домаћих фабрика или трговаца, врше: само поруџбине у корист истих, а по угледима оружја и муниције, које могу собом носити, но само по један примерак од сваке врсте.