Policija

— 71 —

Члан 24.

Агенти страних фабрика и трговаца, који са угледима оружја и муниције долазе у нашу земљу, морају од односног Великог Жупзна, најближег месту уласка, прибавити оддорење за путовање са узорцима, од којих могу носити само по један комад од сваке врсте. У одобрењу ће се назначити број узо“ рака оружја и мувиције, које агент собом носи.

Члан 25.

Иследна власт, о којој се говори у трећој алинеји чл. 11. Закона, јесте редовна иследна власт по општем пропису,

Члан 26

Раније учињене пријаве о држању ватреног оружја важиће још месец дана, од дана када овај Правилник супи на снагу, у ком року притежаоци оружја биће дужни обратити се надлежној власти за одобрење држања оружја у смислу чл. 1. овога Правилника.

Члан. 217.

Ко се огреши о одредбе овога Правилника, казниће се кав и за огрешење о одредбе самога Закона.

Члан 28

У духу прописа чл 10. Закона о држању и ношењу оружја, контролу правилности рада овлашћених продаваца ватреног оружја вршиће надлежне полицијске власти, по могућству у присуству стручног војног органа — официра кога ће на захтев њихов одређавати најближа војна команда, установа или надлоштво.

Члан 29.

Ова! Правилник ступа на снагу после месец дана од дана када се објави у „Службеним Новинама“. Б,Бр. 15. о а Министар Унутрашњих Дела, Београд. : Наст. Петровић, с р.