Policija

У

лепљене, али је законодавац, редигујући овај законски пропис, изгубио из вида да рок за потврду ових листа може пасти између старе и нове године, а с тога наређује да се ранжирање кутија врши само по нумерама потврђених листа. Ако би се ово наређење буквално тумачило, испало би да кутије с листама, које су потврђене У 1925. год. и које због тога носе мање нумере, буду ранжиране пре кутија с листама пиотврђеним у прошлој години, са већим нумерама, а ово се ниу ком случају није хтело. Кутије са листама потврђеним у 1925. год. имају се, дакле ранжирати после кутија са листама потврђеним у 1924. г., без обзира на нумере потврде листа.

3. Срески поглавар има не само право, већ и дужност, да онемогући службу неисправним општинским деловођама, без обзира на то што ови имају законске квалификације за овај положај — јер квалификације никоме не дају право да буде неисправан, али немају ослонца у закону да им смањују буџетом предвиђене плате, јер одређивање ових плата спада у самоуправни делокруг општинског одбора. Ово не могу чинити ни власти, које су надлежне за дефинитивно одобравање општинског буџета (чл. 131. зак, 0 општ.).

4. П. ТБр. 82. такс. тарифе наплаћује се такса према броју иступних кривичних бела, а не према броју криваца који учествују у једном делу.

ХУНЕ

Суду општине грбовачке;

По чл. 43. тач. 5. зак о црквеним властима источно-православне пркве у Краљевини Србији, црквене стараоце — туторе — бира огиштински суд и одбор у споразуму са месним „свештеником, и овај се избор доставља, преко надлежног протојереја, Духовном Суду на одобрење.

Св.Бр. 2017 — 1924.

ХЈУ.

Суду општине злетовске:

Као што је већ неколико пута објашњено у „Полицији“ за прошлу и прегплошл ту год. жандармериске станице немају, по закону, право на огрев и осветлење од општина, у чијим