Policija

РА

Ма да је скоро сваки срески лекар снабдевен дезинфекдионим апаратом и ма да доста срезова имају своје дезинфекторе, ипак се дезинфекција апсанских одељења, постељних „ствари, одела и рубља не врши свуда и не у довољној мери и често. Када се има на уму, да је овде говор о апсанама, које и при најбољој пажњи увек могу показати извесне хигијенске недостатке, то дезинфекцију треба што чешће вршити. Према подацима.

Дезинфекција није вршена у 22 апсане

Непознато је да је вршено ,„ 5 , Вршено је ! пут ВН » » 2 » „ 4 » : „ више пута А

Није било потребно вршити „, 3

Свега 54 апсане

Заравне болести. Приликом прегледа апсана нађено је 679 лица. Од ових само су 3 имали сифилис, који су донели у апсу. Других заразних болести није било. Према овом стање „здравља у погледу заразних болести било је врло добро. За остале болести немамо никаквих података.

Закључак. Кад се све ово прочита, може се добити утисак, да са хигијеном у апсанама не стоји тако рђаво, како се може очекивати. И ми не поричемо то. Али је несумњиво оправдана жеља: да може и треба да буде много боље. На овоме

"треба радити, | " Др. Хран. М, Јоксимовић

ИНТЕРНАЦИОНАЛНО СУЗБИЈАЊЕ ЗЛОЧИНАЦА.

Интернационална криминална полицијска комисија изабрана на интерационалном полицијском конгресу у Бечу 1923. год. донела је за време свог |. редовног заседања од 19. до 21, маја 1924, г. у Бечу, коме је присуствовао у име Крањевине С. Х. С. начелник Министарства Унутрашњих Дела г. 'Васа Лазаревић, закључке у погледу интернацииналне евиденције, наиме дојавне службе о интернационалним злочинцима, надаље о интернационалној евиденцији Нолраба и о индентификацији на удаљеност.