Policija

— 17 —

Прописани обравци о тим. обавештењима садржавају осим назнаке полицијске власти, која шаље обавештење, по--. датке о имену и презимену, девојачком имену, кривом имену којим се односна особа служи те придевком, надаље о дану, месецу, години и месту рођења, држављансту, завичајвости,. вероисповести, брачној вези, о познатим предказнама, сталном боравишту, о месту где се је дотичан у задње доба задржавао, надаље ако је одпутовао, назнаку циља путовања, личве исправе, по могућности тачан опис особе и одела, две фотографије и две карте са отисцима прстију по узору Јергенсена, битни садржај кажњивог дела уз назнаку „околности. | које га потврђују, односно оправдавају сумњу против њега, _ те метода и трикова, којим се служи, као и аналогне податке | о његовим сукривцима уз коначну примедбу, да ли се жели или не жели, да се то обавештење уврсти у интернанионални полицијски лист („Тајегпанопаје бНет еће Зтсћегћен“).

У колико се нужни подаци сакупе након већ одасланог обавештења односно, у колико се постојећа сумља обезкрепи, имаде полицијска власт то накнадно саопћити ИРАЦА НЛО | евиденцији по формулару модре боје.

Тако стигла обавештења интернационалној евиденцији, буду додељена посебном у ту сврху одређеном одељењу ; полицијске дирекције у Бечу.

У том одељењу има се прије свега у равним постојећим евиденцијама полицијске дирекције у Бечу односно у евиденцијама интернационалне криминално полициске комисије, а нарочито у интернационалној евиденцији потрага уставовити, дали већ постоје предсписи, податци о тим особама, те у јестном _ случају обавестити о том доткчну полицијску власт ув назнаку односних података.

Припослана обавештења имаду се поврх тога и то ако је то нарочито замољено или у колико није изриком забргањено, употребити за једно саопћење у интернационалном полицијском листу.

Фотографије сакупљају се у једној посебној збирци интернационалних фотографија, дочим се једна карта са отисцима прстију и једна фотографија имаде одаслати уреду за индентификацију. на удаљеност ПИВКО председништву у Ко-

„Полиција“ | . 2: