Policija

— 178 —

пенхагегу , (Роћвдагдеп Кобепћауп) уз назнаку имена, национала, особног описа, врсти злочинства и трикова.

Према даљњем закључку интернационалне криминалне комисије имаде се у седишту исте у вези са интернационалном евиденцијом (асегпанопаје Еп денг) основати интернационална евиденција потрага (иегпанопаје Раћпдипаз Ем ет) у сврху, да се материјал исте употреби у интернационалном полицијском листу (ниегпаНопаје бНепшсеће Зсћегћећ).

У ту интернационалну евиденцију потрага имају се уврстити потраживања одбеглих или несталих особа, ако постоји предпоставка, да су одпутовале у иноземство, затим вести 0 непознатим лешинама, ако се држи, да се ради о иностранцу, те потраживања за отуђеним предметима, ако се може рачунати с тиме, да су исти однешени у нностранство.

Материјал ва ту интернационалну евиденцију потрага могао би се добављати на двојаки начин, наиме или из појединих полицијских листова за потраге, који излазе у појединим државама или из нарочитих замолба појединих полицијских - власти.

Билз би сврси сходно, да би полицијске власти у својим полицијским листовима неким посебним знаком нарочито назначиле за које потраге желе да се уврсте у интернационалну евиденцију.

Нарочите замолбе полицијсках власти могле би се изравно по надлежним властима одашиљати интернацкионалној евиденцији потрага у Бечу или сакупити код једне централне власти која би их даље отпремала. Међутим начин одпремања препуштен је одлуци појединих држава.

У сврху лагљег свладавања стиглог материјала препоруча се полицијским властима, да се код одашиљања замол- | ница служе јединственим образцима (формуларима) у разним бојама већ према предмету, на који се замолница односи,

Замолница за потрагу особа имају бити на црвеном папиру, те садржавати аналогне податке као и горе споменута обавештења о интернационалним злочинцима уз нарочити додатак, дали је за дотичним лицем издана потерница, дали се за случај ухићења тражи изруџба односно да ли се жели уврштење те потраге у интернационални полицијски лист.