Policija

МАТЕ

Замолнице за потрагу несталих предмета, нека се одазниљу на ружичастом папиру, те нека садржавају назнаку и тачан опис несталих предмета уз друге важније евентуалне податке за сумњу, да су ти предмети одпремљени у иностранство те захтев, да се та потрага уврсти и интернационални полицијски лист.

Опознв личне или стварне потраге имаде уследити на обрасцу зелене боје.

Образац за распис потраге за несталим особама је награнџасте боје те имаде уз приклоп двеју фотографија и двеју карата са отисцима прстију садржавати све личне податке помоћу којих је могуће установити идентитет особе уз навнаку, од када је односно лице нестало те са захтевом, да се потрага за тим лицем уврсти у интернационални полицијски лист.

Пријаве о налазу непознатих лешина имаду уследити нагобрасцу смеђе боје, а у самој пријави ваља истакнути, дали се ради о мушкој или женској лешини, назначити предвидљиви узрок и час смрти.

Опис лешине имаде садржавати предвидљиву народност, занимање, старост, висину у сантиметрима, стас, облик и боју „лица, власи, чела, зуба, очију, 'обрва, носа, ушију, устију, браде, фуку те особите евентуалне знакове, а нарочито мањкајуће „делове тела, абнормалитете, знакове болести, тетовирања, надаље тачан опис одела, рубља, знакове фирма на оделу и рубљу, опис код лешине пронађених предмета, те податке о начину налаза лешиве, а коначно ваља приклопити фотографију лешине и карту са отисцима прстију и захтевати уврштење те пријаве у интернационални полицијски лист.

Тако стигле замолнице и пријаве буду додељене на рад посебном у ту сврху устројеном стручном оделењу полицајне дирекције у Бечу, а поступак је аналоган ономе наведеном код интернационалне евиденције.

У погледу идентификације на удаљеност створила је интернационална криминално полицијска комисија у Бечу закључак, да интернационална евиденција и интернационална евиденција потрага имаду стајати у непрекидној уској вези и "сарадњи са уредом за идентификацију на удаљеност у Копенхагену, ну међутим нису до данас стављени предлози о проведењу тог закључка.