Policija

=“ 188. —

Како је уводно споменуто то су тек закључци интернационалне криминално полицијске конференце у Бечу, који би се имали остварити тек онда, кад државе — чији су представници чланови интернационлне полицијске криминалне комисије — одобре са своје стране те закључке те издаду својим · подређеним полицијским властима сходне упуте за проведбу. тих закључака.

Држимо, да не требамо посебице истицати признату важност и прешност уведења горе наведених евиденција, јер исте имају велико значење у погледу неопходно нужних. што. тешњих веза са полицијским властима иностранства и то нарочито у погледу сузбијања интернационалног криминалитета.

Премда ти закључци нису до данас још остварени, то је | ипак председник бечке полицијске дирекције, уважујући важ-· ност и прешност уведењи тих интернационалних евиденција; већ сада и пре официјелног пристанка иностранства, изјавио своју спремност, да полицијска дирекција у Бечу у случају да јој достављене буду обавијести у смислу горњих закључака, исте обради и да на темељу тог а евентуално и другог материјала, који јој на расположењу стоји даде затражене обавести:

Препоручили би стога и нашим полицијским властима,. нарочито оним у већим центрима као у Београду, Загребу, Љубљани и Сарајеву, у којим градовима бораве иностранце. у већој мери, да се послуже том спремношћу бечке полицијске. дирекције, јер ће то бити од велике важности за успешно вршење полицијске службе, а нарочито за успешно побијање: интернационалних злочинаца.

Загреб | Ф. Урбави

РЕОРГАНИЗАЦИЈА И УНИФИКАЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ КРАЉЕВИНЕ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА“ —

Велико интересовање јавног мњења за предавања која. | · приређује Правничко Удружење у циљу реформисања и увифицирања позитивног законодавства у нашој држави доказује НА ОДЕ да је идеја о њиховом ОР ИУ била ПА,

# Прреннна Е нашег уредника г. Алимпића одржано у Правничком | Удружењу 27. фребруара 0 ове год. 1 _УР;