Policija

= 379: —

а никако из млина који није дужников већ државни, и који (изузев као зграда) у овом случају и иије био порески објект. Св. Бр. 944.

ХМ.

Суду општине водањске:

Питање није јасно постављено.

Ако је у питању обичан општински прирез, он се има наплаћивати као и до сада — на цео износ чистог непосредног пореза, Ако је реч о нарочито траженом и одобреном ванредном прирезу, има се поступити према решењу којим је одобрен,

Св. Бр. 613.

ХУП.

Суду општине мождиваначке:

Распис Министра Унутр. Дела Бр. 9945—1924 г. престао је важити после ступање на снагу Правилника о издавању и визирању путних исправа од 1. априла 1924. г. (Сл. Нов., Бр. 85), по коме се на објаве за унутрашњи саобрај сада наплаћује такса од 5 дин. (чл. 63).

Св. Бр. 1077.

хУШ.

Г. Ивану Мартиновићу, деловођи општине богашићске:

1. Државном службенику за напредовање и за пензију има се признати и време, које је провео у државној служби по навршетку осамнаесте године живота, јер: према тачки 1. члана 4. законе о чнновницима и осталим државним службеницима грађанског реда државни службеник може постати лице, које је навршило 18 година старости; према члану 14. а 24. истог закона и пригремена државна служба за прве три године, рачуна се за напредовања и за пензију кад слу" жбеник постане сталан; даље, у чл. 57. и 58. закона о чиновницима прописани су минимални рокови службе за ступање у веће групе службеничке, т. ј. за напредовање, а ти се рокови рачунају по гфективности од дана ступању у државну службу, дакле евентуално од 18 године старости; најзад по _ члану 137. закона о чиновницима за пензије се рачуна све време, које је службеник провео у активној државној служби или на расположењу. — Али, то је правило за у будуће, т.!.