Policija

— 438 —

„За уверења о својини и здрављу стоке (сточни пасош) без обзира дали ће стока бити у промету у земљи или иностранству плаћа се такса употребом таксене хартије које има три врсте:

1. За ситну стоку: овце, козе или свиње дин. 0:20.

У ово уверење може се уврстити више комада једнаке врсте ситне стоке, но у том случају има се још за сваки: комад стоке платити у таксеним маркама — које се лепе и. ниште на уверењу, дин. 0:20.

2. За једног коња или (грло 2) рогате марве испод две године старости или за једно магаре или мазгу без обзира на старост,

3. За једног коња или комад рогате марве старије од две године,

4. За пренос власништва на купца и то:

а) по комаду ситне стоке, по динара 1 —

6) по комаду стоке из тач. 2. и 3. по дин. 5'—

Ова се такса наплаћује у таксеним маркама и лепи и. нвишти на полеђини уверења где се и пренос врши“... у

„5. За оверење превода (на страни језик) уверења о својини и здрављу стоке (сточних пасоша) као и за преводе уверења за сточне сировине, које издају марвени лекари на извозним станицама од једног вагона динара !0.—

1. Напомена. Уверења под 2. и 3. имају се израдити за' сваки комад посебно, но ако се догоди, да се сисајуће!) ждребе,. теле, магаре или мазга заједно са матером на вашар тера, може се и оно у исто уверење унети, али се у том случају мора за сваки такав комад платити у таксеним маркама још по дин. 0'50.

По једном уверењу, када се врши продаја све стоке у њему означене, вршиће се пренос све дотле док за то на уверењу има места.

Ако се један комад од стоке, која је заједно унесена У уверење, прода, то за купљени комад мора купац извадити ново уверење, а продати комади имају се отписати на полеђини првог уверења. Када се за купљену стоку издају нова уверења наплаћиваће се такса из тачке 4. под ајиб)

ђ) Ждребе на сиси.