Policija

— 440 —

(05). Генер. Дирекције П, Пореза од 5-111.1924 године Бр. 9297).

П. Таксе за издавање сточних пасоша за стоку, коју је сопственик одгајио, има се наплатити према прописима ТБр. 110. таксене тарифе тач. 6; 2; и 3, док за стоку купљену има се извадити пасош по пропису тач. 4. под а) и 6) таксене тарифе.

Разлика у такси која се има наплатити, од оне која на стозном пасошу постоји (утиснута), има се у потребном износу у таксеним маркама при издавању при-_ лепити и прописно поништити.

Изменом у 1. напомени уз ТБр. 110. таксене тарифе да се пренос на једном уверењу може вршити све дотле, док за то на уверењу има места, није ни у колико изизмењен рок важности и трајања једног уверења, и, према томе, ови се преноси могу вршити само у току једне године,

(061. Генералне Дирекције П, Пореза од 10-111-1924, године Бр. 8120).

Жив. Девечерски.

КРИМИНАЛНИ МУЗЕЈ ЖАНДАРМЕРИЈЕ.

Криминални музеј жандармерије налазе се у жандармериској школи у Сремској Каменици.

Задатак је овога музеја, да питомцима жанлармериске подофициоске школе и слушаоцима курсева за жандармериске официре служи за научне циљеве, те како би се слушгоци тих школа на очигледан начин упознали са средствима, мотивима и вештином злочинаца, надаље да упознају предмете кривичних дела, који су у веви са казненим законом, као и средства и начин откривања самих злочинаца.

Сем напред наведеног, томе музеју је задатак, да упозна са предметима, који се односе на способност и начин извр_шења појединих кривичних дела, сем жандармериског особља "“" и све остале органе јавне безбедности, као и сва друга лица, која се баве изучавањем кривичног права.

Управа криминалног музеја, поверена је команданту жандармериске подофицирске школе,