Policija

| 115. _

15. Група: „Податци зликоваца“.

У ову групу спадају сви они податци, који се односе на познавање индивидуалитета зликоваца по њиховом звању, занимању и обичају живота. Све оно што се односи на спољашности истих, као тетовирања, особени знаци, и друге какве мане, телесна развијеност и спољашност појединог злочинца, као и све оно, што се односи на начин њиховог живота.

16. Група: „Податци лопужа“.

Овде долазе податци који се односе на упознавање шатровачког света, Т. ј. варалица, коцкара, просјака по занимању, скитнаца н т. д. Речник шатровачког језика. Разни знакови са којима се они међусобно споразумевају.

- 17. Груна: „Средстава крадљиваца“.

У ову групу долазе сви они предмети, које крадљивци употребљавају приликом извршења, односно припремања крађа.

18. Група: „Податци варалица“,

Овде долазе предмети, које варалице употребљавају при варању неискусних и празноверних особа, на пр: маркиране карте, лажне коцке, марке за игру, рекламе и т.Д.

19. Група: „Лажних исправа“.

У ову групу долазе све лажне и исправљане исправе, на. пр.: легитимације, пасоши и т1,Д. И

Поред горњег, овде долазе и лажни печати, као и средства за прављење лажних печата.

20. Група: „Лажног новаца“.

Овде долави ковани и папирни лажни новац, лажне марке, као и средства за израду ових фалсификата.

21. Група: „Зверо-крађе и забрањено рибарство“,

У ову групу долазе све забрањене ловачке и рибарске справе и направе, као: замке, мреже, средства за тровање рибе и 1. сл.

22. Група: „Атентата на објекте“.

Овде долазе све оне справе, оруђа и т. д. која се употребљавају код паљевина, рушења железничких објеката, кућа и т. Д, као и експлозиви.

23. Група: „Цигана“,

Овде долаве сви податци, који се односе на цигане, као и оруђа и средства са којима се служе при извођењу кривичних дела.